*Nettavisen* Økonomi.

Jannik Lindbæk ny styreleder i Statoil

Lørdag formiddag ble det klart at Jannik Lindbæk (64) tar jobben som ny styreleder i Statoil. Kaci Kullmann Five blir nestleder.

01.11.03 15:52

Lindebæk er tidligere styreleder og nå nestleder i DnB-styret.

Statoils bedriftsforsamling begrunner valget av Lindbæk med at han har omfattende erfaring både som toppleder og fra internasjonal virksomhet, samt kunnskap om olje- og gassbransjen.

- Bedriftsforsamlingen er svært tilfreds med at Jannik Lindbæk har takket ja til å gå inn som styreleder i Statoil og dermed bidra til å sikre den fremtidige utviklingen av Statoil, nasjonalt og internasjonalt, skriver Statoil i en pressemelding.

Flere sa nei
- Statoil står overfor store utfordringer i arbeidet med virksomheten hjemme og ute. Bedriftsforsamlingen understreker behovet for å skape ro og tillit rundt selskapet, står det videre.

Flere kandidater skal ha sagt nei til valgkomiteen.

Starter jakten på konsernsjef
Statoils bedriftsforsamling og valgkomite har jobbet på spreng med å få på plass nye topper etter at styreleder Leif Terje Løddesøl og konsernsjef Olav Fjell måtte gå som følge av Iran-saken sent i september. Valgkomiteen hadde opprinnelig frist til desember med å fylle styreledervervet.

Vervet som styreleder er honorert med drøyt 150.000 kroner i året.

Styret i Statoil består av seks aksjonærvalgte og tre ansattevalgte styremedlemmer.

Nå som styreledervervet er på plass kan jobben med å finne en ny konsernsjef starte.

Ringrev
Lindbæk har lang fartstid i norsk næringsliv. I tillegg til vervet i DnB er han styreleder i den norske delen av antikorrupsjonsstiftelsen Transparency International og i bistandsorganisasjonen Plan Norge. Han har også blant annet ledet Den nordiske investeringsbanken og vært sjef i Storebrand.

Statoil har innkalt til pressekonferanse klokken 16 lørdag. TV 2 Nettavisen følger pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag