Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er en brikke i et stort spill

Eks-sjefen i Birdstep, Henning Klemp, synes innside-tiltalen mot ham er urettferdig, men erkjenner å ha lekket informasjon til uvedkommende.

Torsdag ble det kjent at Økokrim har tatt ut tiltale mot den tidligere konsernsjefen i Birdstep, Henning Klemp, og investoren Asbjørn Myrvang. Til Dagens Næringsliv sier Klemps advokat at eks-sjefen i Birdstep erkjenner å ha gitt opplysninger til uvedkommende.

Samtidig avviser Klemp at han har gjort seg skyldig i innsidehandel.

- En liten brikke

- Jeg synes tiltalen er urettferdig i lys av foregående oppslag i DN. Jeg er bare en liten brikke i dette spillet her, sier han.

Birdstep-snøballen begynte å rulle sist lørdag, da Dagens Næringsliv skrev om superinvestorens Jan Haudemann Andersens heldige timing når det gjelder salg av store aksjeposter i flere børsnoterte selskaper.

- Ingen salgsanbefaling

Henning Klemp var blant nøkkelpersonene som kjente til at it-giganten Hewlett-Packard ville ut av avtalen med Birdstep før børsen ble orientert om kontraktsbruddet. Like etter at Klemp fikk informasjonen 23. april i år, ringte han Asbjørn Myrvang, som rakk å selge 13.000 Birdstep-aksjer før børsmeldingen ble sendt dagen etter.

Myrvangs advokat, Harald Hjermann, hevder at Myrvang ikke oppfattet informasjonen fra Klemp som noen salgsanbefaling. Myvang erkjenner ikke straffeansvar i saken.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin