Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har ikke gjort noe galt

For første gang tar den innsidesiktede aksjemegleren bladet fra munnen.

- Hvorfor skulle jeg gjøre det? Jeg er en av Norges best betalte meglere, og jeg hadde ikke noe å tjene på det, sier Per Robert Jacobsen.

Fram til 2006 var han Paretos best betalte megler og fikk årlige bonuser opp mot 40 millioner kroner. I dag jobber han som megler i R.S Platou i Singapore.

Onsdag vitnet Jacobsen i straffesaken mot hans venn Thomas Gulbrandsen, og faren Hallvard Gulbrandsen.

Økokrim mener Jacobsen fikk innsideinformasjon av Gulbrandsen om den negative DNO artikkelen i januar 2006. I tillegg mener Økokrim at Jacobsen ga innsideinformasjon til Gulbrandsen om et kommende oppkjøp i Sinvest i juni 2006.

Dårlig informasjon
Store deler av onsdagen sto Jacobsen i vitneboksen i Oslo tingrett og forklarte at han aldri hadde fått innsideinformasjon av Gulbrandsen, og heller ikke hadde gitt det.

Les også: - Det var bare rykter

- Vi hadde kvalitative analytiske grunner for å anbefale våre kunder å selge DNO-aksjen. DNO var priset ut fra en forutsetning om at de fikk eksportere olje, men det var kjent at avtalen var usikker, sier Jacobsen. Han sier han anbefalte kunder å selge lenge før han fikk mailen fra Gulbrandsen.

- Den mailen ga heller ikke noe nytt. Jeg forsøkte å høre om det var positive eller negative nyheter, men det fikk jeg ikke svar på.

God artikkel for ham
At Jacobsen i dagene etter lovet øl til Gulbrandsen og langt mer enn et julekort til Nettavisen, forklarer han med at artikkelen bekreftet hans kunderåd om å selge.

Les også: - Mange øl din vei

- Artikkelen fokuserte på informasjon som fantes, men som ingen satte fokus på. Den fokuserte på usikkerheten rundt kontrakten, og det ga utslag i markedet. Det er jo alltid hyggelig når man får rett, sier Jacobsen.

Når det gjelder sms’en med angivelig innsideinformasjon om Sinvest til Gulbrandsen i juni 2006, sier Jacobsen at dette var rykter basert på blant annet artikler fra dagene før. Rykter som hadde blitt omtalt blant annet i artiklene her: Rykter i riggaksje og Rentespøkelset felte børsen.

- Det var helt klart et rykte, ellers hadde jeg ikke sendt det. Da hadde det jo vært innsideinformasjon, sa Jacobsen i retten.

- Tøffe år
Tre år skulle gå før Jacobsen nå snakker ut. Ennå venter han på det endelige utfallet i sin sak. Han er siktet, men Økokrim har ennå ikke tatt ut tiltale.

- Jeg har ikke noe å skjule. Jeg kunne egentlig ikke trengt å komme hit i dag, men jeg ønsker å belyse saken best mulig.

- Det har vært noen veldig tøffe år. En ekstrem belastning. Nå skulle jeg ønske at jeg ikke måtte starte i motbakke, og bevise min uskyld. Jeg har blitt forhåndsdømt i pressen, og må nå renvaske meg, sa Jacobsen.

- Ville ikke lytte
- Hvorfor har det tatt så lang tid før du valgte å ta til motmæle?

- Jeg har hatt veldig dårlig erfaring med pressen. Det har blitt insinuert veldig mye, og klokkeslett og tidslinjer har blitt satt sammen feil. De hadde ikke noe ønske om å lytte, og jeg hadde ingen mulighet til å påvirke, sier Jacobsen.

- Har det vært viktig for deg å renvaske deg offentlig?

- Nei. De jeg jobber sammen med, og familien min har heldigvis et mer nyansert syn på denne saken. Det er det som betyr noe. Jeg har aldri hatt ønske om å holde noen høy medieprofil, sier Jacobsen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken