Slik tvitrer journalist Svein Tore Bergestuen sin umiddelbare kommentar til Dagsavisens forsøk på å gi karakterer til statsrådene i dag.

Og bare for å ha sagt det:

Av og til får vi i Nettavisen kritikk fordi vi har meningsmålinger i sakene våre. Nå trenger vi ikke bekymre oss mer. Begrepet «uhøytidelig» har rett og slett fått nytt innhold av en papiravis nær deg.

Den festligste beskrivelsen prestert fra Dagsavisen er nok om næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H - terningkast 1): Han «jobber mer med å få barn nummer tre enn med å markere seg politisk», heter det her. Jeg skulle gjerne sett reaksjonene om den samme morsomheten handlet om en kvinne.

Som statssekretær Rebekka Borsch (V) i Kunnskapsdepartementet sier det til Medier24:

- Jeg vet ikke om dette er skrevet på julebord (...) Hadde de skrevet dette om en kvinnelig statsråd ville det utløst et ramaskrik, men hvorfor skal det være greit når det er en mann? spør hun.

Andre innsiktsfulle og analytiske godbiter fra Dagsavisen i dag:

Om digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H - terningkast 1): «Hvis Norge hadde klart seg uten en digitaliseringsminister fram til januar 2019, kunne vi klart oss litt til».

Om samfunnssikkerhetsminister Ingvil Tybring-Gjedde (Frp - terningkast 1): «En meningsløs post som skulle skaffe stoler nok rundt kongens bord etter regjeringsutvidelsen i januar. (...) Har ikke ansvaret for noe».

(Kommentaren fortsetter under faksimilen.)

Om barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF - terningkast 1): «Fra yppersteprest til tåkefyrste. Fikk jobben etter fadermordet på Hareide og kunne ikke ha likestilling med i porteføljen. Det sier en del».

Om bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF - terningkast 1): «Ulstein, hvem? Bistandsminister som sårt trenger bistand».

Om forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V - terningkast 1): «Vel, hva skal man si?».

Som den intelligente leser allerede har fått mistanke om, har Dagsavisen gitt terningkast 1 - dårligst mulige karakter - til hele ti av 22 statsråder, altså nesten halvparten.

Dette er i det minste morsomt, særlig med tanke på at Arbeiderbladet ... eh, unnskyld - Dagsavisen, i alle fall noen ganger hevder å drive uavhengig politisk journalistikk.

Les flere kommentarer av Erik Stephansen her