Jens P. kjøper i Dagbladet

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Jens P. Heyerdahl og hans to barn har punget ut 120 millioner kroner for Storebrands aksjepost på 14,5 prosent i Dagbladet.

20.09.04 10:34

Heyerdahl gir 690 kroner per aksje, hvilket er 39 prosent over siste omsetningskurs, skriver Dagbladet.

Heyerdahl sier han ser på oppkjøpet som en fortsettelse av det engasjement han og hans familie har hatt i avisa gjennom flere generasjoner.

- Når det gjelder avisas innhold, er innflytelsen begrenset. Når det gjelder avishuset, ønsker jeg, uavhengig av dette aksjekjøpet, å fortsette på den linjen vi la opp til på 80-tallet - som var å bruke vår avismessige kompetanse, kunnskap og finansielle ressurser til å gå inn i nye områder, sier Heyerdahl til Dagbladet.

Dagbladets vedtekter fastsetter eierskapsbegrensningen oppad til 30 prosent, og hver eier kan stemme for maksimalt ti prosent av aksjene. Heyerdahl avviser at oppkjøpet bryter med begrensningen, og sier at det ikke bør bli noen diskusjon om dette.

Før oppkjøpet var Heyerdahls familieselskap Hamang Papirfabrikk nest største eier i Dagbladet, med 15,99 prosent av aksjene.

Deretter kom Storebrand med 14,51 prosent, og Furunål Kultur med 10,46 prosent. Jens P. Heyerdahls barn eier 90 prosent av sistnevnte selskap.

Familien Heyerdahl har videresolgt Storebrand-posten til Furunål Kultur, Hamang Papirfabrikk, og Lychegården, som tidligere eide 1,25 prosent av Dagbladet.

Både ansvarlig redaktør i Dagbladet Thor Gjermund Eriksen og klubbleder Anja Hegg uttrykker tro på at Heyerdahl vil opptre som en god eier for Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.