Gå til sidens hovedinnhold

Jens Ulltveit-Moe selger Umoe Restaurants

- Jeg har eid Umoe Restaurants siden 2002 og har sterke følelser for selskapet, sier investoren.

Scandza-konsernet kjøper 100 prosent av aksjene til Umoe Restaurants. Jens Ulltveit-Moe, som har bygget opp Umoe siden 2002, går inn på eiersiden av Scandzas eierselskap Jordanes.

Partene har avtalt å ikke opplyse om kjøpeprisen.

Umoe har til sammen rundt 1.600 ansatte fordelt på 140 restauranter - deriblant Peppes Pizza og La Baguette. Konsernet har også hatt rettigheter til å drive TGI Fridays og Starbucks i Norge og Sverige gjennom franchiseavtaler. Umoe har en normal omsetning på rundt 1,3 milliarder kroner.

- Jeg har eid Umoe Restaurants siden 2002 og har sterke følelser for selskapet. Jeg er overbevist om at Umoe Restaurants og Scandza med et felles eierskap vil kunne utnytte synergier, utvikle gruppens merkevarer ytterligere og etablere nye, sier Ulltveit-Moe i en melding torsdag.

Les også: Toppinvestor blir MDG-politiker

Har samarbeidet i over elleve år

Merkevareselskapet Scandza eier og utvikler merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips, Leiv Vidar og Finsbråten, og omsatte i 2020 for cirka fem milliarder kroner.

Scandza og Umoe har samarbeidet siden 2009, der førstnevnte har stått for salg og utvilking av Peppes Pizza i dagligvarehandelen. Samarbeidet ble ytterligere styrket i 2019, da partene gikk inn for felles eierskap av Westend Bakerier for produksjon og markedsføring av Peppes-produkter.

- Gjennom kjøpet av Umoe Restaurants kan vi nå forbrukerne gjennom enda flere kanaler. Vi er veldig fornøyde med at Jens Ulltveit-Moe har valgt å bli en betydelig investor i Jordanes, sier Stig Sunde, styreleder i Scandza-eier Jordanes.

Les også: Nå er tallene her: Så mye tapte Jens Ulltveit-Moe på grønne investeringer

Les også: Jens Ulltveit-Moe selger elektrokonsernet Sønnico

Solgte Burger King til østerriksk eier

Umoe har vært hardt rammet av restriksjonene i forbindelse med koronaviruset, og opplevde et kraftig fall i salget da Norge stengte ned fra mars i fjor. Allerede før den tid tapte Umoe hundrevis av millioner.

I 2019 ble toppsjefen Sverre Helno byttet ut med Espen Hoff etter lite tilfredsstillende finansielle resultater.

I oktober solgte Umoe unna Burger Kring Skandinavia, som inkluderte 128 heleide restauranter, til Østerrike-baserte Ring Holding.

Les mer: Jens Ulltveit Moe selger Burger King