Jernring rundt Ezazi

Bak en jernring av væpnet av politi nektet psykiater Sharok Ezazi (37) straffskyld på alle tiltalepunkter da maratonrettssaken mot ham begynte i Oslo tingrett.

13.09.04 12:34

Politi med automatvåpen holdt vakt da rettssaken mot den bedrageri- og underslagstiltalte psykiateren startet i Oslo tingrett klokken 10 i formiddag.

Skal skytes fri

Alle som skulle inn i rettslokalet, måtte gjennomgå en grundig sikkerhetskontroll før de slapp inn i rettssal 205 i Oslo Tinghus.

Årsaken til sikkerhetstiltakene er at politiet har mottatt informasjon om at Ezazi, som sitter varetektsfengslet, skal skytes fri under rettssaken.

Ezazi er tiltalt for underslag, økonomisk utroskap, svindel med trygdepenger, trusler og ulovlig besittelse av våpen. De økonomiske bedrageriene beløper seg til et tosifret millionbeløp som han på en ulovlig måte skal ha fått fra det offentlige.

Vedgikk skyld

Bare en av hans fire medtiltalte, en 36-årig kvinne, innrømmet straffskyld for å ha gitt feilaktige opplysninger til trygdeetaten. Ingen av de tre andre tiltalte innrømmet straffskyld på noe tiltalepunkt.

De andre fire personene i rettssaken er tiltalt for trusler og for å ha gitt uriktige opplysninger til trygdeetaten for å lure til seg trygdepenger på en ulovlig måte.

Dokumentberg

- Dette er en omfattende sak med fem tiltalte, et stort persongalleri og mange selskaper, men problemstillingene skal være ganske greie, sa statsadvokat Siw Morrow i sitt innledningsforedrag mandag.

Ezazi har sittet i varetektsfengsel siden 6. november i fjor etter at Oslo-politiet gjennomførte sin største razzia noensinne da de slo til mot 18 boliger samtidig.

Det er avsatt hele ni uker til rettssaken. Dommerne har fått utlevert 16 ringpermer med til sammen 5382 dokumenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag