Jinhui-fest på børsen

Positive signaler dytter det Hong Kong-baserte rederiet Jinhui Shipping and Transport til værs. Oljegigantene tynger på sin side i toppen.

22.06.05 16:24

Børs-jojo Jinhui har i løpet av det siste året steget over 150 prosent, og fortsetter oppturen også onsdag. Rederiet endte opp 11,86 prosent, og ifølge iMarkedet skyldes oppturen signaler i markedet om at utsiktene for tørrbulk har blitt langt mer positive. Det ventes at tørrbulkratene skal stige, slik de gjorde på samme tid i fjor.

I løpet av dagen har tørrbulkindeksen Baltic Dry Index gått opp.

Også tankrederiet Frontline stiger, med med 4,10 prosent, etter en liten nedtur i går. Meglerhuset Enskilda Securities gjentar sin kjøpsanbefaling på selskapet.

I toppen av vinnerlisten ligger it-selskapet Apptix, som er opp 15,15 prosent. Tidligere i dag ble det innført en børspause i selskapet, for at Oslo Børs kunne finne ut hvorfor det var så rift om Apptix-aksjene. Også Exense og Imarex ligger høyt blant vinnerne, med oppgang på henholdsvis 8,20 og 10,69 prosent.

Like før børsslutt ble det innført pause i gullselskapet Crew Gold Corporation, for å undersøke kursutviklingen på 6,85 prosent.

DnB NOR, Yara og Storebrand er alle opp mellom en og to prosent, mens Orkla legger på seg 0,85 prosent.

I toppen av omsetningslisten ligger Statoil og Hydro i rødt, og faller respektive 1,00 og 2,41 prosent. Tirsdag kveld kom OLF og fagforeningene kom tirsdag kveld til enighet om mellomoppgjøret på sokkelavtalen. Dermed er streikefaren over. Dersom det hadde blitt streik, ville det ifølge TDN Finans ført et produksjonsfall på 210 millioner kubikkmeter gass og én million fat olje per dag for Statoil.

Pan Fish ble også suspendert, i påvente av en melding om bud på selskapet. Ved halv ett-tiden kom meldingen om at det John Fredriksen-kontrollerte selskapet Greenwich Holding byr på de resterende aksjene i Pan Fish til en kurs på 1,35 kroner. Etter dagens fall på 5,71 prosent ligger oppdrettsselskapet i 1,98 kroner.

Northern Oil, som gikk så det suste i går, faller tilbake onsdag med 2,71 prosent. Også Telenor, Tomra og Altinex slanker seg.

Hovedindeksen endte ned 0,08 prosent, til 274,98 poeng.

Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.