Gå til sidens hovedinnhold

Joakim (32) solgte rekkehuset og tok inn på spektakulær hotellsuite permanent: – Helt surrealistisk

Selger luksusbiler på dagen og nyter byens beste utsikt på kvelden.

STAVANGER (Nettavisen Økonomi:) Folk tror knapt hva de hører når Joakim Saltveit (32) forteller hvor han bor. Etter en tilværelse i rekkehus de siste seks årene, bestemte han seg for å selge da boligmarkedet begynte å småkoke etter vinterferien. Men hvor skulle han dra?

Med en over gjennomsnittet travel jobb som salgssjef for Lexus i Stavanger, bruker Saltveit lite tid hjemme. Mellom to og fire dager i uken er han dessuten ute på ulike tilstelninger og arrangementer. Saltveit har blitt til «Lexus-fyren med det flotte skjegget». Han elsker det han jobber med. Tid til å sitte hjemme kan andre ha.

– Da jeg flyttet ut fra rekkehuset, vurderte jeg jo kort- og langtidsleie av en leilighet, samt andre muligheter som vanlige folk ser til. Men jeg liker å skille meg ut, så jeg tenkte «hvorfor ikke», sier 32-åringen.

Få en omvisning i det nye hjemmet til Saltveit i videovinduet under:

Ringte hotelldirektøren

Haugesunderen har gått fra å være samler til å bli en minimalist. Ti minutter etter at han solgte rekkehuset, var han i gang med å selge unna alle møblene. Både Fretex og Finn.no har blitt pepret med klær og ting Saltveit ikke har bruk for lenger. Hotellsuiten på Clarion Hotel Stavanger er romslig, men også nærmest strippet for personlige eiendeler.

– Hver gang jeg har vært på hotell tidligere, har jeg tenkt at «dette er alt jeg trenger, egentlig». Jeg jobber fra morgen til kveld opptil seks dager i uken, og trenger i grunn bare en seng, et bad og mat på bordet, sier Saltveit.

Han ville teste om teorien hans stemte, at han virkelig ville trivdes alene på et hotellrom i flere måneder i strekk. I et år der færre enn normalt har betalt for innkvartering på hotell, ville Saltveit flytte inn på ubestemt tid. Eller, i alle fall til han hadde skaffet seg en ny bolig. Men det haster ikke.

– Tanken var at det bare skulle vare noen måneder i en overgangsfase. Men her har jeg funnet et behagelig stressnivå, og jeg trives godt. Hotell-livet passer med livsstilen min, og jeg er helt hektet på utsikten, sier Saltveit.

Les mer: Boligeiere er nervøse: Eksperten har en klar beskjed

Få i Stavanger har nok så god utsikt som 32-åringen. Etter å ha spurt hotelldirektør Jeanette Landaas om hun hadde rom til en gjest med ubestemt utflytningstid, flyttet Saltveit inn i toppetasjen. I samme etasje finner vi både et treningsrom og en splitter ny bar. Fra vinduet har han god oversikt over båtene på Gandsfjorden, togene som ruller inn på Stavanger stasjon og menneskene som trasker inn og ut av sentrumskjernen.

– Jeg blir like bergtatt hver gang jeg åpner døren, og det føles helt surrealistisk å se Stavanger på denne måten. Vinduene rammer inn byen på en slik måte at den bare henger der som et maleri, sier Saltveit, som ofte trekker stolen bort til vinduet og bare glaner.

Les mer: Finansministeren om boligprisene: - Jeg er bekymret

– Økonomisk forsvarlig

En hotellsuite på Clarion Hotel Stavanger koster normalt drøyt 2.200 kroner per natt, eller rundt 66.000 kroner i måneden. Saltveit vil ikke gå ut med hva han betaler per natt, men forsikrer om at han har fått en pris som svarer til et langtidsopphold.

– Jeg hadde ikke leid meg inn her hvis det ikke var økonomisk forsvarlig. Denne utsikten hadde kostet meg et sted mellom 10 og 20 millioner kroner hvis jeg hadde kjøpt, og det er helt utenfor min prisklasse, sier 32-åringen.

Som merkevarebygger og salgssjef har han viet seg fullt og helt til jobben i Lexus. Nylig vant bilmerket lojalitet- og tilfredshetskåringen Autoindex for tiende år på rad i de tre skandinaviske landene. Saltveit legger ikke skjul på at statusen forplikter. Da passer det fint med resepsjon, ukentlig romservice og innholdsrik frokostbuffé i heimen.

– I teorien er det nok mange som kunne tenkt seg dette, men i praksis er det få som kunne gjort det. Jeg synes det er en kul historie også. I 2021 bodde jeg med byens beste utsikt ved siden av byens kuleste skybar, sier Saltveit.

Les også: Alle Nettavisens biltester

Hotellstatistikken i Benchmarking Alliance viser at Stavanger-regionen hadde et rombelegg på 33 prosent i første kvartal i år. Det er en liten økning fra 28 prosent i samme periode i fjor, men langt igjen til mer normale tilstander. Da passer det fint for Clarion Hotel Stavanger å ha en fast gjest boende i toppetasjen.

– Vanligvis bor gjestene et døgn eller to hos over en helg, men her har vi en som kommer hjem til oss hver dag. Det synes vi er veldig hyggelig, sier hotelldirektør Landaas.

Les mer: Selger mini-slott i Stavanger: - Kan se for meg hvordan julaften er der