*Nettavisen* Økonomi.

Jobber med nytt Smedvig-bud

Milliardær John Fredriksen og SeaDrill har ikke gitt opp håpet om å ta over riggselskapet Smedvig. Nå jobbes det på spreng for å finne en løsning.

09.01.06 07:40

De siste ukene har SeaDrill og amerikanske Noble Corporation kjempet om å få makten i det norske riggselskapet. Før helgen trakk SeaDrill sitt bud, etter manglende oppslutning fra aksjonærene.

Men kampen om Smedvig fortsetter. Meglerhusene Carnegie og Enskilda Securities har i helgen arbeidet med å forberede et nytt Smedvig-bud fra SeaDrill, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er aktivitet, og det går fremover. Gitt den brede støtten John Fredriksen og SeaDrill føler de har fått, både fra aksjonærene, fra selskapet, og fra omverdenen for øvrig, skal det ihvertfall ikke stå på dem at vi får på plass en løsning som jeg tror vil være meget bra for det norske markedet, sier Carnegie-sjef Anders Onarheim til avisen.

Utfallet av prosessen er ikke klart, men målet er å legge frem et nytt bud på Smedvig før børsåpning klokken ni mandag. Ifølge Dagens Næringsliv kan tilbudsprisen bli noe høyere enn i forrige runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag