Gå til sidens hovedinnhold

Jobbtall roet børsnerver

Amerikanske sysselsettingstall bremset fredag fallet på Oslo Børs, etter torsdagens blodbad.

Etter tegn til panikk torsdag – da Oslo Børs falt over 4 prosent – var det roligere seiling fredag. Dagen begynte likevel med en negativ trend på børsen, selv om oljeprisen hadde hentet seg litt opp igjen siden Oslo Børs stengte torsdag.

Det er et markant fall i oljeprisen som har utløst de siste dagers minikrakk på Oslo Børs, som de siste årene har gått som en kule ettersom oljeprisen er grovt sett tredoblet fra et nivå rundt 20 dollar til fatet til rundt 60 dollar.

Halvannen time før børsslutt, fikk Oslo Børs ytterligere hjelp fra USA. Da kom det en sysselsettingsrapport som viste et mye mindre fall i sysselsettingen i orkanmåneden september enn markedet hadde ventet.

Ifølge rapporten falt sysselsettingen med 35.000 personer, mens markedsaktørene i snitt ventet et fall på rundt 150.000. I tillegg ble tallet for august revidert fra pluss 169.000 til pluss 211.000 personer.

Disse positive signalene fra USA gjorde at Oslo Børs hovedindeks nesten klatret opp til nullpunktet, og endte til slutt ned 0,13 prosent til 309,38 poeng. Det er i praksis en flat dag, noe vi også ser på de fleste europeiske børser i dag. På USA-børsene er det så langt en nølende oppgang.

Til tross for at oljeprisen har steget litt det siste døgnet, har nedturen fortsatt for oljetungvekterne på Oslo Børs. Fredag sluttet Statoil ned 0,7 prosent til 148,75 kroner, mens Hydro falt 1,2 prosent til 666 kroner.

Både Statoil og Hydro har denne uken falt rundt 9 prosent, og blir dermed et blylodd på Oslo Børs, ettersom disse selskapene veier så tungt.

Enkelte aksjer fikk imidlertid en rekyl oppover fredag. For eksempel steg John Fredriksens tankrederi Frontline med 4,1 prosent til 266,50 kroner.

Børsvinner ble lille Goodtech, som steg hele 39 prosent til 2,65 kroner, noe som grovt sett betyr innhenting av de siste dagenes fall

.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken