DN meldte først om saken, og nå bekrefter Økokrim etterforskningen i en pressemelding.

Carew mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet. Han mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge.

- Dersom du er i Norge mer enn 183 dager i året, så anses du som bosatt i Norge. Alle som er bosatt i Norge skal opplyse om all sin inntekt og formue i skattemeldingen og betale skatt av dette, sier påtaleansvarlig i saken, førstestatsadvokat Marianne Bender.

- Vi vil nå bruke nødvendig tid til å etterforske, for å finne ut om det har skjedd en skatteunndragelse eller ikke, sier hun. Økokrim har foretatt ransakinger på flere adresser, men ingen personer er pågrepet i aksjonen.

Grovt skattesvik har en strafferamme på bot eller fengsel i inntil seks år.

Les også: Carew solgte for 29 millioner - nå har han brukt pengene her

Strid

DN skriver at det i februar var berammet et rettsmøte i Oslo byfogdembete som gjaldt strid om betaling av skatt. Striden er om denne skatten skulle betales til Storbritannia eller Norge.

Skatteetaten har søkt retten om å ta arrest i Carews eiendeler i Norge, men partene inngikk forlik før den kom opp for domstolen. Ifølge DN anmeldte skattemyndighetene anmeldte Carew samtidig som skattetvisten pågår.

Carews mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod sier til DN at han er overrasket over etterforskningen.

– Dette er veldig overraskende. John Carew har oppgitt alt han har tjent og har av formue, og har betalt skatten sin i Storbritannia, sier han.

John Carew står oppført med en formue på 31,7 millioner kroner i skattelistene for 2019. Han står med 0 i inntekt og betalte bare 257.000 kroner i skatt. Ligningstallene for 2020 er ikke klare før til høsten.

Les også: John Carew bekrefter forhold med 24 år gammel modell

Eiendom

John Carew har gjort en rekke investeringer i boliger i Oslo-området. Nettavisen skrev allerede i 2016 at han har tjent seg søkkrik på eiendom. da stod han oppført med en formue på 66 millioner kroner, som krympet betraktelig året etter.

Carew har sammen med Flod satset på dyre leiligheter i noen av Oslos dyreste strøk. Den tidligere fotballproffen solgte i fjor sommer en eksklusiv leilighet på Sørenga for 29 millioner kroner.

Han bladde i 2017 opp 20 millioner for den 132 kvadratmeterstore leiligheten, som ble overtatt av en bakermester fra Askim. Carew investerte hele salgssummen i en ny leilighet i Josefines gate 33, mellom Hegdehaugsveien og Uranienborgveien.

Han eier dessuten en leilighet i Munkedamsveien, der han er registrert i folkeregisteret, samt en i Elsters gate og i Heidal i Gudbrandsdalen.

Carew står ifølge Proff.no oppført med fem roller i næringslivet, hvorav han er eneeier av JC Productions AS. Dette selskapet har knapt noen omsetning.

Stort søksmål

Boliginvesteringer fører ofte til boligkrangler. I 2018 var Carew og hans mangeårig agent Per A. Flod i en rettssak der de saksøkte en potensiell boliginvestor fra Bergen, Kjell Rennestraum. Søksmålet var på 22,5 millioner kroner.

Bakgrunnen for rettssaken var at det i slutten av mars 2015 ble inngått en avtale om kjøp av bygården i Oslo vest med adresse Bygdøy Allé 11. Carew og Flod eide bygget sammen og avtalte en salgspris på 126 millioner kroner med Rennestraum.

Da handelen gikk i vasken måtte Carew og Flod senere selge bygården for en lavere sum, 120 millioner kroner i april 2016. Fotballstjernen og Flod hevdet de hadde lidt et tap på seks millioner kroner.

Les også: John Carew avslører babynyhet

Stor karriere

John Alieu Carew, som er hans fulle navn, er født 5. september 1979 på Lørenskog). Som fotballspiller spilte han for Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Beşiktaş, Lyon, Aston Villa og Stoke City før Careww avsluttet karrieren i den engelske klubben West Ham i mai 2012.

Carew debuterte på det norske A-landslaget den 18. november 1998. Han spilte 91 A-landskamper og scoret 24 mål for Norge. Fra før hadde han 37 kamper på aldersbestemte landslag.

Etter at han la opp som fotballspiller bygget han etter hvert opp en ny karriere som skuespiller. Han har fått særlig ros for å ha spilt en av de sentrale rollene i dramaserien Heimebane. Serien gikk i to sesonger på NRK.

Fore fire uker siden ble det klart at Carew skal spille Benny i den nye Olsenbanden-filmen, «Siste skrik».