Gå til sidens hovedinnhold

John Fredriksen og Trond Mohn på britisk rikingliste

John Fredriksen og Trond Mohn er begge på listen over Storbritannias tusen rikeste, laget av The Sunday Times.

Hvert år lager The Sunday Times en «rikingliste» over de tusen rikeste personene eller familiene som bor i Storbritannia. I år er ikke mindre enn to nordmenn med på lista.

John Fredriksen har ifølge lista økt sin formue med 840 millioner pund, eller rundt ti milliarder norske kroner på ett år. Ifølge avisen har 75-åringen en formue på rundt 80 milliarder norske kroner. Fredriksen-eventyret startet i 1961, da han bare var 16 år gammel.

I 1985 startet også en femåring lang dragkamp mellom Fredriksen og norske påtalemyndigheter i den såkalte bunkerssaken. Fredriksen ble varetektsfengslet, og anklaget for tyveri av last. Han godtok en bot på to millioner kroner for å ha satt mannskapets liv i fare ved at de brukte råolje fra lasten som drivstoff.

Etter hendelsen trakk bankene seg unna Fredriksen, og det er her milliardæren Trond Mohn kommer inn i bildet.

Les også

Vortesvin på veggen: John Fredriksen selger luksusleiligheten

- Vi ble kjent helt fra den tiden hvor han hadde problemer. Da er vi tilbake til 1980-tallet. Jeg kan hele historien om John Fredriksen, har Mohn uttalt til Nettavisen ved en tidligere anledning.

Trond Mohn er nemlig den andre nordmannen på lista til The Sunday Times. Han ligger på 95. plass, og økte formuen sin med 6,8 milliarder norske kroner. I 2018 hadde han ifølge avisen en formue på 11 milliarder norske kroner, og formuen har økt betraktelig det siste året.

Les også

John Fredriksens store dag: Døtrene vil gi pappa en opplevelse

Les også

John Fredriksens Seadrill med omfattende regelbrudd

Kommentarer til denne saken