Gå til sidens hovedinnhold

Jojo-tur for Jinhui Shipping

Det Hong Kong-baserte selskapet Jinhui Shipping and Transport har gått opp som en rakett de siste dagene. Men i løpet av dagen har selskapet gått fra over 20 prosent i pluss til å ende på minussiden. Også Norsk Hydro er med på å trekke Oslo Børs ned.

Jinhui Shipping and Transport har hatt en formidabel vekst både mandag og tirsdag. I går endte aksjen opp hele 32,35 prosent. Onsdag formiddag toppet selskapet vinnerlisten, med en stigning på over 20 prosent.

Men etter lunsj pekte pilene nedover igjen, og selskapet endte dagen på minus 0,56 prosent.

Det ble tirsdag spekulert i om noe stort var på gang, men ifølge TDN Finans er det økningen i Baltic Dry-indeksen som har drevet Jinhui-aksjen til himmelhøye nivåer. Oppturen kan også skyldes høye tankrater, og markedets tro på et godt resultat.

Shipping-selskapet ligger øverst på listen over dagens mest omsatte selskaper, og dette hører absolutt med til sjeldenhetene. Med hele 677 millioner kroner i omsetning, ligger Jinhui Shipping 223 millioner kroner over Norsk Hydro, som tradisjonelt topper mest omsatte-listen.

Også Norsk Hydro begynte dagen i pluss, men endte på den røde siden. Oljegiganten endte ned 0,81 prosent.

Oljekollega Statoil endte imidlertid opp 0,31 prosent. Det ble onsdag formiddag kjent at Statoil har lagt flere planer for hvordan selskapet skal håndtere en forsinkelse på Dragados-verftet på Snøhvit-prosjektet.

Dessuten vil den tyrkiske delen av oljerørledningen mellom Baku og Ceyhan være ferdig innen slutten av 2004. Statoil har en eierandel på nesten ni prosent i dette prosjektet.

BNbank fikk en aldri så liten opptur etter oppkjøpsrykter, og steg med 4,27 prosent. Styreformann Borger A. Lenth i BNBank ville verken avkrefte eller bekrefte ryktene.

Frontline og RCCL er opp henholdsvis 1,18 og 2,56 prosent. For Frontline sin del meldes det om høy aktivitet i tankmarkedet. RCCL stiger derimot på positive signaler fra cruise-konkurrent Carnival, som melder om 59 prosent høyere booking siden begynnelsen av januar 2004 sammenlignet med samme periode i fjor.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 198,78 poeng, opp 0,18 prosent. Det var 53 selskaper som sank, mens 77 steg. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere