Gå til sidens hovedinnhold

Jonas Gahr Støre arver tosifret millionbeløp

Får flere millioner fra moren sin.

Etter flere år som Ap-leder går meningsmålingene endelig veien for de rødgrønne med Jonas Gahr Støre i førersetet, i hvert fall for nå.

Les også: Vedum som statsministerkandidat: – Støre er en fin mann

Vår potensielle neste statsminister, Støre, er også en av Norges rikeste politikere. Nå har han arvet enda mer penger.

Det skriver Kapital.

Moren, Unni Støre, døde i januar i år. Dødsboet hennes består av verdiene i aksjeselskapet Tostø og et bankinnskudd på 11 millioner.

Verdiene blir fordelt mellom søsknene Jonas Gahr Støre, Unni Catherine Gahr Støre og Elisabeth Gahr Støre.

– Verdiene vil fordeles med en tredjedel til hver av de tre arvingene. I min familie vil min andel fordeles slik at halvparten går til undertegnede, mens den andre halvparten vil gå til mine barn i tråd med ønske fra Unni og Ulf Støre, sa Jonas Gahr Støre til Kapital.

Aksjeselskapet Tostø hadde en bokført egenkapital på 71,2 millioner kroner ved årsskiftet. Støre arver rundt 24 millioner kroner av dette. Verdien fra aksjeselskapet er allerede realisert og Jonas sin skattbare formue vil øke med over 10 millioner.

Les også: - Ernas siste håp er en skandale fra Vedum

Det har vært mye medieomtale opp gjennom årene om hvordan en av Norges rikeste politikere er leder for Arbeiderpartiet. I fjor valgte Støre å sette sin daværende formue på 75 millioner i banken.

– For å unngå omtale av interessekonflikter, så har jeg bestemt at jeg setter pengene i banken, sa han til VG.

Interessekonfliktene som var i spill var blant annet at fondene Jonas hadde investert penger i investerte i private barnehager, noe Arbeiderpartiet er sterkt imot.

Tidligere ble pengene forvaltet gjennom fond. Støre har gått glipp av flere millioner i potensiell avkastning.

Jonas Gahr Støre sitter igjen med en formue på nesten 140 millioner kroner etter han har fordelt arven.

Les også: Full splid om årsaken til økning i formuesulikheten: - Det har vært en fest på børsen

Senest onsdag morgen var valget til Støre om å plassere pengene i banken diskutert i media. Sivert Bjørnstad i Frp mener nemlig at Støres penger hadde vært nyttig for samfunnet hvis de fortsatt var i fond.

– Jeg mener det er feil at Jonas Gahr Støre må ha pengene passivt på en konto i stedet for at pengene kunne vært investert i norske arbeidsplasser og virksomheter. Samfunnet ville hatt mye større nytte av disse pengene hans hvis de var i arbeid enn at de står på en død bankkonto, sier han til NRK.