*Nettavisen* Økonomi.

Journalist tatt av T5PC-skandalen

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

En journalist i Stavanger Aftenblad, som selv har dekket konkursen i pyramideselskapet T5PC, måtte tas av saken etter at hans navn dukket opp på aksjonærlisten.

02.12.04 12:11

Journalist Ole Sivertsen i Stavanger Aftenblad får ikke lenger skrive om pyramideselskapet T5PC etter at TV 2 Nettavisen denne uken la ut listene over alle aksjonærene i skandaleselskapet. For på listen fantes navnet på Aftenblad-journalisten, som har skrevet to artikler om lokale politifolk som har vært involvert i selskapet.

- Dette er uheldig og helt klart i strid med Aftenbladets habilitetsregler. Slike ting bør ikke skje, sier sjefredaktør Tom Hetland i Stavanger Aftenblad til sin egen avis.

Han vil nå drøfte saken internt sammen med redaktørgruppen i avisen. Hvorvidt dette vil få noen konsekvenser for journalisten, ønsker Hetland ikke å spekulere i.

Selv sier Sivertsen at det er sønnen som har kjøpt aksjer i hans navn, og at han selv ikke visste at han var registrert på aksjonærlisten. Han opplyser imidlertid overfor Aftenbladet at han visste at sønnen hadde tapt penger på T5PC-konkursen, og at det allerede da burde har ringt en bjelle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.