– Det var på tide. Jeg mener jo at det burde unne ha skjedd før, men det er veldig bra at det kommer nå. Det er veldig gode nyheter, sier Olav Thon (97) til Nettavisen.

Statsminister Erna Solberg (H) uttalte onsdag at nordmenn endelig vil kunne begynne å reise til Sverige igjen, uten å gå i karantene, i løpet av juni, ifølge NRK. Betingelsen er at du allerede er fullvaksinert.

Les også: Solberg: Nordmenn kan reise på harryhandel igjen i juni

To vaksinedoser

Solberg sier at smittetrykket i Sverige og hvor langt man har kommet i vaksineringen i Norge, vil være det som avgjør om man kan reise over grensa uten å gå i karantene når man er tilbake.

Drøyt én million nordmenn har nå fått to vaksinedoser.

Les også: Olav Thon ut mot Oslo-byrådet: - Jeg kan ikke forstå det

Meldingen er svært godt nytt for Thon-gruppen, som eier kjøpesentrene i Charlottenberg, Töcksfors og Nordby. Disse omsatte for nærmere 10 milliarder kroner i 2019, men falt til en milliard kroner som følge av korona-viruset.

Omsetningen på de tre kjøpesentrene våre har ifølge Thon gått fra nesten 10 milliarder til en milliard, et fall på nitti prosent.

Les også: Olav Thon: - Vi klarer oss fint uten så mye statstøtte

– Heldigvis har Olav Thon Gruppen bra med ressurser og vi har gitt avslag i leie til leietakere som sliter, men det har vært veldig tungt, ikke minst for ansatte som blir permittert, sier Thon.

Hoteller

Thon eier også en av Norges største hotellkjeder, og sier han er relativt optimistisk på vegne av hotellsommeren, til tross for at det vil være betydelige reiserestriksjoner også i år.

« Det ser bra ut og vi har mange bookinger, og dessuten nye hotell i Svolvær og Ålesund, så det blir bra. Samtidig hvis vi skal man være litt negativ, så vil det nok ta litt tid før hotellbransjen er tilbake på samme nivå som før. Bookinger til kurs og konferanser er det fortsatt lite av, sier Thon, som

97-åringen holder seg ellers i god form, tross et uvanlig tøft år økonomisk sett.

– jeg er nok ikke like sprek i langrennsløypa som før, men det går nå bra. Sissel (Thons kone Sissel Berdal Haga Thon, red.anm.) er i veldig god form og står utrolig på, og hjelper til med design og slike ting, sier han.