NEW YORK (Nettavisen): De to indeksene Nasdaq og S&P 500 hadde begge en ny toppnotering på onsdag. S&P 500 endte opp 1 prosent til 3478,73 poeng, mens Nasdaq endte opp hele 1,7 prosent til ny toppnotering på 11665,06 poeng.

Dow Jones endte på sin side opp 84 poeng, eller 0,3 prosent, melder CNBC.

Les også: 15 år gammel jente skaper Trump-kaos

- Dreier seg om fem-seks aksjer

Facebook og Netflix hadde en kanondag og endte opp henholdsvis 8,2 prosent og 11,6 prosent. Amazon endte opp 3 prosent, Alphabet 2,4 prosent og Microsoft 2,2 prosent.

- Men om man skjærer gjennom alt, så dreier hele denne oppgangen seg egentlig om fem, seks aksjer, sier Mark Travis, administrerende direktør i Intrepid Capital til CNBC, som blant annet viser til de fem overnevnte aksjene.

- Jeg tror det skaper en aldri så liten røykskjerm med tanke på det som egentlig skjer under overflaten, sier Travis.

Ifølge CNBC betyr onsdagens oppgang at S&P 500 har økt med mer enn 58 prosent siden bunnen ble nådd 23. mars i år. Nasdaq har på sin side steget med 75 prosent i den samme perioden.

- Kina vil at Biden skal vinne

Aksjerekordene er godt nytt for president Donald Trump, som på mandag også skrøt av de siste jobbtallene.

Les også: To skutt og drept: Nå har Trump fått nok

- Vi har aldri tidligere hatt tre måneder der vi har satt flere mennesker i arbeid, over ni millioner personer. Og igjen, vi er på nytt klare til å sette en ny rekord i aksjemarkedet, uttalte Trump på mandag, ifølge CNN.

På onsdag er presidenten ute på Twitter og skriver at Kina ønsker at demokraten Joe Biden skal vinne presidentvalget i november.

- Kinesiske statsmedier og ledere i Kina vil at Biden skal vinne valget i USA. Hvis dette hadde skjedd (noen det ikke vil), ville Kina eid vårt land, og vårt rekordsettende aksjemarkeder ville bokstavelig talt KRASJET! skriver Trump.

Oslo Børs falt på sin side med 0,31 prosent ved stenging onsdag, og hovedindeksen endte dermed på 870,12, melder NTB.