Gå til sidens hovedinnhold

Kabel-tv i hybler

Må man betale ekstra avgift for kabel-tv dersom man leier ut hybler med innlagt kabel-tv? Les ekspertens svar her.

I det nye forbrukermagasinet til «TV 2 hjelper deg» og TV 2 Nettavisen svarer et eget ekspertpanel på spørsmål fra leserne. Leserne kan stille alle forbrukerrelaterte spørsmål til de forskjellige deltakerne i panelet.

En av ekspertene i panelet er forbrukeradvokat Ragnar Wiik.

SPØRSMÅL:

Hei.

Jeg og min samboer har kjøpt oss hus i vinter. Det var innlagt kabeltv i hele huset og vi valgte å forsatt ha det. Vi her har fire hybler som vi leier ut i huset.

Kabelselsakapet krever at vi i tillegg til å betale for TV oppe hos oss skal betale ekstra for hyblene. Vi betaler 141 kr pr.mnd for oss selv og 244,- pr.mnd. per hybel minus 50% på hyblene. Grunnen til at det er forskjellig avgift pr.mnd. er at oppe er det betalt tilkoblingsavgift mens nede er det ikke gjort det.

Er det ikke slik at en hybel er en del av husstanden mens en leilighet ikke er det?

Hadde det vært en leilighet vi leide ut ville jeg kunne skjønt det men siden det er hybler kan Jeg ikke begripe at det skal være slik. En hybel regnes jo ikke som en egen husstand.

Kan dere hjelpe meg med å finne ut av om jeg er nødt til å betale for hyblene?

Hilsen Kiwa

SVAR:

Hei Kiwa

Spørsmålet er hvordan din abonnementskontrakt med kabelselskapet definerer betalingsplikten i forhold til boenheter som hybler og leiligheter. Det finnes en standard abonnementskontrakt som du kan sjekke ut hos Forbrukerombudet.no.

Ragnar Wiik

Har du spørsmål om dine rettigheter? Send inn ditt spørsmål til ekspertpanelet.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken