*Nettavisen* Økonomi.

Kaci brøt innside-reglene

Foto: (Foto: Christian Steffensen/TV 2 Nettavisen)

Nestleder i Statoil-styret Kaci Kullman Five brøt innsidereglene ved Oslo Børs da hennes mann i forrige uke solgte aksjer i oljeselskapet uten at børsen ble varslet.

Først tre dager etter at Karsten O. Five solgte sine Statoil-aksjer fikk børsen en korrekt melding om handelen. Som primærinnsider er Kaci Kullman Five pålagt å informere om handler hun selv eller nærstående gjør maksimalt en dag etter at transaksjonen er gjennomført.

Karsten O. Five solgte sine 242 Statoil-aksjer forrige tirsdag, men børsen fikk ikke melding før i går, skriver DN.no

- Jeg har vært opptatt av å gjøre alt helt etter boken og ikke gjøre noe på egenhånd. Jeg har derfor lagt alt i hendene på Statoils administrasjon. Jeg fulgte nøyaktig den oppskriften jeg fikk oppgitt, sier hun til dn.no.

- Meldingen skulle vært sendt til børsen senest før klokken 10 den 12. januar, opplyser kommunikasjonsdirektør Per Eikrem på Oslo Børs.

Kaci Kullmann Five bedyrer at meldingen ble sendt den 12. januar, men børsen var ikke klar over innsidehandelen før tre dager senere, fordi meldingen ble sendt feil.

- Det kan se ut som om meldingen er sendt til en adresse som vi normalt ikke mottar slik informasjon på. Adressen meldingen ble sendt til brukes til å melde endringer til innsideregisteret, sier Eikrem til dn.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag