Giertsen er kjent som både norsk stand-up komiker, humorist, produsent, skuespiller og programleder.

Han har medvirket i TV-programmene Helt perfekt og Mandagsklubben på TVNorge, Torsdagsklubben på TV 2, samt flere stand-up forestillinger rundt om på landets scene

Men han er også investor. Nettavisen skrev i januar at Giertsen eide Kahoot!-aksjer for 100 millioner kroner. Han gikk inn i aksjen på svært lave aksjekurser, og for tre måneder siden var verdiene 40-doblet, så Giertsen har tjent seg søkkrik på spillappen.

Les også: Humortopp Thomas Giertsen tapte millioner på aksjer

En tredjedel er borte

Men siden toppen 20. januar har Kahoot!-aksjen falt fra 132 kroner til 83 kroner (se grafen under), et verdifall på 37 prosent. Giertsens drøyt 867.000 aksjer har mandag formiddag falt i verdi med 42,7 millioner kroner.

Thomas Giertsen, for øvrig fetter til Kahoot!-sjef Eilert Hanoa, satset ifølge Finansavisen rundt seks millioner kroner på 760.000 Kahoot-aksjer sommeren 2018. Da lå aksjen på under seks kroner.

Ifølge en aksjonærutskrift fra DNB eier Giertsen i dag 867.480 Kahoot!-aksjer gjennom selskapet Egeberg Holding. Det gir en eierandel i Kahoot! på snaue 0,2 prosent.

Aksjene har mandag formiddag en verdi på 72 millioner. Giertsen har dermed fortsatt en pen gevinst, i likhet med mange andre av aksjonærene i selskapet, men en tredjedel er altså blåst bort på snaue tre måneder.

Nettavisen har prøvd å få en kommentar fra Giertsen til Kahoot!-investeringen, så langt uten å lykkes.

Les også: Denne mannen kjøper den ene norske suksessbedriften etter den andre

Ned 19 milliarder

På det meste i januar var Kahoot! verdt nærmere 60 milliarder kroner. markedsverdien av spillselskapet mandag ved 12-tiden er redusert rett over 37 milliarder.

Aksjen er siden 6. april ned rundt 15 prosent, men nedgangen kommer etter en mangedobling siden begynnelsen av 2020.

De virkelige store verditapene i perioden har storinvestor Jan Haudemann-Andersen og Eilert Hanoa. Haudemann-Andersen har med sine snaue 12 prosent av selskapet et papirtap på over 2,5 milliarder kroner siden 20. januar, Hanoa med sine 9 prosent et tap på bortimot 2 milliarder kroner.

Les også: Har kjempegevinst i vaksineselskap - nå er superinvestoren blant Norges rikeste

Eventyrlig gevinst

Nettavisen har flere ganger omtalt Haudemann-Andersens eventyrlige Kahoot!-suksess. I fjor høst hadde han eksempelvis en papirgevinst på 2,2 milliarder.

Andre kjendisinvestorer i Kahoot! er finansmannen Jan Petter Collier, tidligere FpU-formannen og Gambit-sjef Lars Erik Grønntun og den tidligere postordrekongen Ivar Løge. Grønntun ble i fjor sjef for driften i Kahoot!, såkalt chief operating officer.

Men Kahoot! har fått juling de seneste dagene. Markedet likte i forrige uke ikke nyheten om de har kjøpt selskapet Motimate, som har utviklet en læringsapp.

Oppkjøpet ble begrunnet med at Kahoot! vil få fart på utviklingen av den neste generasjonens verktøy av læring for ansatte, involvering og bedriftskultur.

Les også: Disse aksjene spås stor vekst: – Kommer til å være en vinner på årets børs (+)

Ikke godt nok

Spillselskapet la i forrige uke også frem foreløpige regnskapstall for første kvartal. Tallene viser at salgsinntektene økte med 195 prosent fra første kvartal i fjor til 19,1 millioner dollar i samme kvartal i år.

Kahoot! hadde ved utgangen av kvartalet 760.000 betalende abonnenter og 28 millioner aktive kontoer de siste 12 månedene. Det er en vekst på 68 prosent sammenlignet med året før, men var ikke nok til å overbevise aksjemarkedet.