I en oppdatering om kvartalstallene kan selskapet melde om en omsetningsvekst på hele 195 prosent sammenliknet med første kvartal i 2020.

De totale inntektene i foregående kvartal utgjorde 19,1 millioner dollar, 163 millioner norske kroner, som er en vekst på 9 prosent fra fjerde kvartal 2020.

Ved utgangen av første kvartal i år er det mer enn 760.000 betalende Kahoot!-brukere.

Kahoot! opplyser i en annen børsmelding at de har kjøpt selskapet Motimate, som har utviklet en læringsapp. Oppkjøpet begrunnes med at de vil få fart på utviklingen av den neste generasjonens verktøy av læring for ansatte, involvering og bedriftskultur.

Aksjemarkedet svarer med å sende Kahoot!-aksjen ned onsdag morgen (se grafen under).

Les også: Thomas Giertsen har 100 millioner kroner i Kahoot!

Tjener penger

Spillselskapet venter at driftsresultatet før avskrivninger i første kvartal vil bli minimum 3,5 millioner dollar, om lag 30 millioner norske kroner. Det tilsvarer i så fall en driftsmargin på drøyt 20 prosent.

Det er positiv kontantstrøm fra driften i årets tre første måneder, det vil si at de løpende innbetalingene har vært større enn de løpende utgiftene.

Per 31. mars i år hadde Kahoot! tilgjengelig 254 millioner dollar tilgjengelig i kontanter og tilsvarende. Selskapet har ingen rentebærende gjeld.

Les også: Har kjempegevinst i vaksineselskap - nå er superinvestoren blant Norges rikeste

Stolt

- Når vi er ferdige med første kvartal, er jeg stolt over å kunne dele at vår organisasjon har levert en solid finansiell vekst og gitt mer verdi til alle Kahoot!-brukerne rundt omkring i verden, uttaler adm. direktør Eilert Hanoa i Kahoot! i en børsmelding onsdag morgen.

Kahoot! opplyser i børsmeldingen at selskapet nå har mer enn 28 millioner aktive brukere, som er en vekst på 68 prosent fra første kvartal i fjor. Til sammen benytter disse seg av 279 millioner spill, der det har vært over 1,6 milliarder spillere de seneste tolv månedene.

I løpet av første kvartal i år oppnådde Kahoot! milepælen 5 milliarder brukere siden oppstarten i 2013.

Kahoot! venter at inntektene i første halvår vil utgjøre minimum 40 millioner dollar. For hele 2021 er ambisjonene 90-100 millioner dollar, rundt 800-850 millioner norske kroner.

Under 45 milliarder

Kahoot!-aksjen har svingt veldig i år og er klart ned fra toppen. Aksjen får altså et ytterligere fall onsdag.

Markedsverdien av spillselskapet er nå 44,6 milliarder kroner. På det meste var selskapet verdt godt over 50 milliarder. Storinvestor Jan Haudemann-Andersen er den største aksjonæren i Kahoot!