*Nettavisen* Økonomi.

Kameratelefoner er et blinkskudd

Foto: Marte Ottemo, TV 2 Nettavisen

2004 ble året som kameratelefoner virkelig tok av. Det ble solgt nesten fire ganger så mange kameratelefoner som digitalkameraer.

Til tross for relativt lav bildekvalitet har mobiltelefoner med integrert kamera blitt en kjempesuksess. Vi tar bilder som aldri før, og sender disse relativt lavoppløslige bildene til hverandre over MMS.

38 prosent med kamera
I følge The Inquirer var 38 prosent av alle mobiltelefoner solgt på verdensbasis i 2004 en med innebygget kamera, mens det var 16 prosent i 2003.

Mye av årsaken til denne økningen er naturlig nok at tilgjengeligheten har blitt betydelig større, men også at kvaliteten på bildene blir stadig bedre.

2004 ble også året hvor digitalkameraer virkelig ble allemannseie, og det ble solgt 68 millioner kameraer på verdensbasis. Til tross for dette ble det solgt nesten fire ganger så mange kameratelefoner som digitale stillbildekameraer.

Presser ut kompakte?
Etter hvert som utviklingen på kameratelefonene går fremover, og bildekvaliteten blir betydelig bedre, kan en spørre seg om digitale kompaktkameraer har en fremtid.

På CeBIT i år ble det vist frem både 2 og 3 megapixel-kameraer som vil dukke opp realtivt raskt. Samsung har på sin side lansert en 7 megapixel-telefon i Asia. Dette vil være mer enn tilfredsstillende for alle som bare vil dokumentere hendelser, noe som betyr majoriteten av fotografene der ute.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.