Det er tøffe budsjettforhandlinger på Stortinget. Regjeringen bestående av Høyre, Venstre og KrF er avhengig av å få støtte fra Frp om de skal få gjennom statsbudsjettet for 2021.

Et av Frps viktigste krav har vært en kraftig reduksjon i grensehandelutsatte varer, som for eksempel snus. Ifølge TV2 har regjeringspartiene gått med på betydelige reduksjoner i snusavgiften.

Les mer: Så mye dyrere blir alkohol, tobakk, drivstoff og strøm i 2021

Prisgaranti med Frp-gjennomslag

Det blir møtt med hurrarop av den svenske snuskongen Markus Lindblad.

– Jeg garanterer at Snuslageret.no vil gi bort hele vår del av avgiftsreduksjonen til Norges snusere. Vi vil kunne selge en snusboks til rundt 62-63 kroner, gitt at vi opprettholder de samme innkjøpsprisene, sier Lindblad til Nettavisen.

Les mer: MDG vil øke flyseteavgiften kraftig: - Et nådestøt for bransjen

Lindblad er sjef for snuslageret.no som selger snus til omtrent 78-80 kroner esken, mot vanlige butikkers pris på rundt 90-95 kroner.

Ifølge undersøkelser av grensehandelen er snus den mest avgjørende varen for folk som velger å sette seg i bilen for å handle over grensen.

Les også: Milliardhopp for avgiftsinntektene

Slakter norsk dagligvare

Grunnen til at dagligvarebutikkene tar mer for samme produkt mener Lindblad kommer av at butikkene bruker overskuddet for å subsidiere andre varer.

– I dag flår detaljhandelen snuserne og tjener milliarder på skyhøye marginer på snus. Jeg er redd for at snuserne nok en gang vil bli skrudd og sitte igjen med skjegget i postkassen, sier Lindblad.

Les også: Bruker sex og pupper for å selge «skrekksnus»

Salg av snus over nettet har tatt fullstendig av de siste årene, og står nå for omtrent 15 prosent av totalsalget i Norge. Snuslageret.no selger 85 millioner esker snus i året.

– Det skyldes ferskheten på snuset som følge av rask omløpshastighet av varelageret, behagelig og praktisk leveranse og ikke minst prisen, hvor vi ligger mellom 20 og 30 prosent lavere enn hos detaljhandelen. Det betyr at med våre priser, vil det ikke lenger være noe poeng å reise til grensen for å kjøpe billig snus.