Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli streik fra 1. april

Det kan bli streik i verkstedindustrien og byggebransjen fra 1. april. Partene møttes hos Riksmeglingsmannen onsdag morgen.

Etter bruddet i forhandlingene tirsdag kveld møtte partene opp for å informere Riksmeklingsmannen onsdag morgen.

– Vi mekler nå fordi vi ønsker oss en ny tariffavtale, ikke fordi vi ønsker en streik, sa Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen på Riksmeklingsmannens kontor onsdag morgen ifølge NTB.

Han ber arbeidsgiverne bidra til å finne en løsning på det vanskelige spørsmålet om tjenestepensjon, og vil ikke satse på at regjeringen skal løse floken.

Fellesforbundet brøt forhandlingene med arbeidsgivermotpartene Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) og Byggenæringens Landsforening (BNL) tirsdag kveld. Tariffavtalen utløper 31. mars, og etter den datoen kan det bli streik hvis meklingen ikke fører fram.

– Arbeidsgiverne har ikke hatt noe som helst å gi på noen områder, og da var det ingen grunn til å forhandle mer. Vi snakker både om pensjon, bestemmelser om innleie av arbeidskraft i forhold til EØS-utvidelsen og offshoretillegg. Alt sammen er det blankt nei på, sier Bjørndalen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør det blir streik?
Ja, arbeidsgiverne må strekke seg
Nei, arbeidstakerne bør gi seg
Bryr meg ikke

Se resultat

Bruddet kommer etter kortere tid enn vanlig, men Bjørndalen sier han ikke øynet noen åpninger noe sted.

Handelsbankens sjeføkonom Knut Anton Mork skriver i en analyse onsdag morgen at streikefaren er stor.

«Regjeringen kan ennå gripe inn med tilbud om en politisk løsning på pensjonsspørsmålet, men vi føler oss langt fra sikre på dette. Streikefaren er derfor stor selv om lønnskravene (som ennå ikke er lagt fram) ser ut til å bli moderate», skriver Mork.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus