Gå til sidens hovedinnhold

Kan ha fjernet bevis

Det hersket full forvirring i timene etter konkursbegjæringen i T5PC-systemet. Bostyrer utelukker ikke at viktig dokumentasjon kan ha forsvunnet.

Normalt skal en konkursbedrift straks lukkes, og alt som befinner seg i boet skal registreres av bostyret. Det skjedde ikke i T5PC-systemet. I timene etter konkursen var et faktum myldret det med folk i lokalene.

Advokat Jeppe Normann som inngår som en del av bostyrets team, utelukker ikke at viktig dokumentasjon eller aktiva kan ha forsvunnet.

Sendte ut varer
TV 2 Nettavisen var torsdag etterniddag på plass i lokalene til T5PC. Her rådet det full forvirring. En tilhenger med varer stod klar til utsendelse. Rundt hengeren stod rundt 10 ansatte og festet adresselapper på pakkene.

- Vi prøver etter beste evne å få sendt ut varer til kundene våre. Etter at vi ble slått konkurs kan vi ikke gi penger til aksjonærene, så vi tenkte at såpe og sjampo var bedre enn ingenting, sa de ansattes styrerepresentant Kjetil Hansen til TV 2 Nettavisen torsdag.

Hansen understrekte samtidig at de ikke hadde fått noen instrukser fra bostyrer og at de derfor fortsatte å sende ut varer som var bestilt.

Stoppet utsendelsen
- Vi har sikret boet på på en så tilfredsstillende måte som er mulig. Vi reiste opp i lokalene så snart det var praktisk mulig, sier Normann, som peker på at det tidligere var skifteretten som plomberte boet straks det var begjært konkurs. Nå er det opp til bostyrer å gjøre dette.

Ifølge Normann ble advokatene fra advokatfirmaet Selmer møtt av det samme synet som TV 2 Nettavisen. Ansatte som pakket produkter ned i kasser.

- Vi fikk det inntrykk at det var ansatte som skulle sende ut varer til kunder som hadde bestilt. Dette fikk vi stoppet, men vi vet ikke hva som eventuelt har forsvunnet før vi kom til stedet, sier Normann.

- Ikke noe ulovlig
Styreleder og gründer Andreas Grøstad sier at han ikke kjenner til at det skal ha skjedd noe ulovlig i forbindelse med konkursbehandlingen.

- Jeg var ikke til stede der selv, men jeg har blitt fortalt at det ble ryddet opp i situasjonen når bostyrer kom til stedet. Så vidt meg bekjent var det bare ansatte som skulle sende varer til kunder. Jeg kjenner ikke til at det skal ha forsvunnet noen dokumenter eller aktiva av noe slag, sier Grøstad til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene