Tirsdag kveld norsk tid kom rentedommen fra den amerikanske sentralbanken. Sentralbanksjef Ben Bernanke valgte å holde styringsrenten uendret på 2,0 prosent.

Dette er stikk i strid med hva investorene trodde, og USA-børsene raste rett ned på nyheten med over en prosent.

Les også: Her er rentedommen

- Kan smitte over
Analytiker Camilla Viland i DnB Nor Markets mener vi kan komme til å merke USA-nedgangen også her hjemme.

- Hvis markedene reagerer veldig negativt i USA, hvis børsen faller på grunn av dette, vil det smitte over på de norske markedene. Så hvis det blir nok en stygg dag for den amerikanske børsen, er det økt sannsynlighet for at det kan fortsette ned i Oslo Børs i morgen, sier Viland til Nettavisen tirsdag kveld.

Men på lang sikt tror hun ikke den uendrede amerikanske renta vil ha så mye å si for Norge.

- Jeg tror ikke det har mye å si for norsk økonomi på lengre sikt. Vi sa også at vi trodde de skulle kutte renten, noe som på kortsiktig vis kunne gitt en oppgang. Men det ville ikke løst problemene i finansmarkedet. Det er mer som skal til enn en rentenedgang på 0,25 prosent, sier Viland.

- En viss skuffelse
Hun påpeker at den amerikanske renta uansett er mye lavere enn den norske.

- Om renta er 2,0 eller 1,75 i USA har nok ikke så mye å si for Norges Bank, sier Viland.

Analytikeren sier de trodde den amerikanske sentralbanken ville sette ned renta fordi de var redde for å skuffe markedene på grunn av all uroligheten.

- Jeg regner med at man hadde håpet på et tiltak for å hjelpe markedene som sliter så mye, og når det ikke kom er det nok en viss skuffelse. Så jeg regner med at det er grunnen til nedgangen, sier Viland.

Les også: - Dette er jævlig