Gå til sidens hovedinnhold

Kan sette prisrekord: - Folk trenger ikke hytte med denne boligen

En strandeiendom med en helt spesiell forhistorie kan sette ny prisrekord for boliger i Drøbak.

Forhistorien skal vi komme tilbake til, men megler Frode Tømmeraas Bergsløkken i Eie Eiendomsmegling skal selge et objekt som er totalt renovert.

- Boligen ligger i den gamle og verneverdige delen av Drøbak. Det er et gammelt skipperhus bygget i Sørlands-stil, der alt det gamle som var lov til å ta ut er borte. Det er kun igjen de indre tømmerveggene, de måtte bevares, forteller Bergsløkken om boligen som opprinnelig ble ført opp rundt1750.

Bli med inn på prakteiendommen under:

Han spiller virkelig på følelsene i annonsen som har fått overskriften «Drømmer du om å bo med lyden av bølgeskvulp, eget basseng og langstrakt sjøutsikt?»

Les også: Har oppgradert for over 40 millioner: Kan sette ny prisrekord i Trondheim

Saltvannsbasseng

Eier har hatt alle mulige bevaringsverdige restriksjoner å forholde seg til, men boligen gjennomgikk en fullstendig rehabilitering i årene 2015-2016. En ny eier kan blant se frem til både saltvannsbasseng på 10,9 x 3,9 meter og 23 meter strandlinje og molo og lettstelt hus og hageanlegg.

Bruksarealet er på 244 kvadratmeter, Bergsløkken opplyser at grunnflaten i 1. etasje er på 150 kvadratmeter.

- Så er det en gjestefløy i første etasje tilknyttet hageanlegget og svømmebassenget og en toppfløy over den. Eiendommen er lettstelt, med fullt boplan i første etasje og fem soverom totalt.

Les også: Vilde (26) vil kjøpe hus i et boligmarked som koker: – Voldsomt trykk

Beach club

- Med egen båtplass kunne dette godt ha vært en fritidsbolig?

- Ja, folk trenger ikke hytte med denne boligen. De kan ligge i hagen som på en beach club i Syden og få servert mat over gjerdet fra naborestauranten Café Sjøstjernen.

- Jeg har hatt noen henvendelser fra interessenter som har både fritidseiendom og hus. Dette er et alternativ med alt i ett, og jeg har hatt henvendelser barnefamilier som har sagt at de vil flytte fra Oslo med barna, svarer Bergsløkken.

Eiendommen legges ut for salg i disse dager. Faktisk holder nåværende eier på med å klargjøre de siste tingene i boligen til visning. Prisantydningen er satt til 22,9 millioner kroner.

Prøver seg

- Det har vært omsatt en fritidsbolig i Drøbak for 28 millioner kroner. Jeg vet at de prøver seg med flere eiendommer i Drøbak- og Frogn-området i prisleier rundt 24-25 millioner.

- Prisrekorden hittil i Drøbak for privatboliger har en leilighet på 171 kvadratmeter som gikk for 22,5 millioner. Det var en leilighet i det såkalte Grande-prosjektet nord for Drøbak sentrum, sier Bergsløkken.

Så var det forhistorien. Den kjente kunstneren Odd Nerdrums mor, Edith Nerdrum, vokste opp i Drøbak. Hun kjøpte i 1988 eiendommen, kjent som Hamborggården.

Les også: Krisetall for unge i Oslo: - Raymond Johansen skaper et generasjonsskille

Arvestrid

Men da Edith Nerdrum døde i 2011, ble boligen stående tom. Det oppstod en tvil om hvordan testamentet skulle tolkes og hvem som skulle arve gården. Odd Nerdrums samboer gjennom 17 år, Cecilie Broch Knudsen, gikk derfor til sak mot sin ekssamboer.

Det var også sterke lokalpolitiske krefter i Drøbak som tok til orde for at kommunen burde kjøpe eiendommen.

Den nåværende eieren tok i august 2015 over Hamborggården fra Edith Nerdrums dødsbo for 6,7 millioner kroner. Han har altså brukt atskillig med millioner på restaureringen og er selv en eiendomsutvikler.