Gå til sidens hovedinnhold

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen går av som toppsjef i Norsk olje og gass

60-åringen går av etter å ha vært sjef i NHO-foreningen siden 2015.

Fredag formiddag skriver bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass i en pressemeldeing at Karl Eirik Schjøtt-Pedersen går av.

- Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Schjøtt-Pedersen i en uttalelse.

Det var E24 som først meldte om avgangen til den tidligere Ap-statsråden.

Les mer: Det svakeste kroneåret noensinne

- En dyktig leder

I presssemeldingen uttrykker Schjøtt-Pedersen av bransjeorganisasjonen har endret seg mye siden han tok over i 2015.

- Da jeg tiltrådte våren 2015 ga styret meg ett overordnet oppdrag: Å få oljeindustriens syn fram i den offentlige debatten. Minst like viktig er det at vi i disse årene har utvidet Norsk olje og gass til også å omfatte fornybar havenergi og fremtidig virksomhet innen hydrogen, karbonlagring og havbunnsmineraler. Vi har slått sammen og integrert tre industrieide organisasjoner. Det er gjennomført betydelige endringer og forbedringer av organisasjonen. Jeg er derfor glad for å kunne levere videre en organisasjon som er betydelig utviklet og forsterket, sier Schjøtt-Pedersen i meldingen.

Styreleder Monica Bjørkmann i lobbyorganisasjonen sier at Schjøtt-Pedersen har ledet Norsk olje og gass gjennom en vanskelige tider.

- Karl Eirik har vært en dyktig leder for Norsk olje og gass, og han har levert de målene industrien ba om. Han har ledet organisasjonen gjennom en krevende periode med store omstillinger internt, samtidig som de årlige budsjettene er redusert med en tredel, sier Bjørkmann.

Vet ikke hva han skal gjøre videre

E24 skriver at Schjøtt-Pedersen trolig blir sittende til en etterfølger er klar. 60-åringen har tidligere vært finansminister i Jens Stoltenbergs første regjering, og senere var han også statsråd i Stoltenbergs andre rødgrønne regjering.

- Nå skal jeg først og fremst legge til rette for en god overgang for den som skal overta som leder av Norsk olje og gass. Hva som blir mitt neste oppdrag vil jeg komme tilbake til, sier Schjøtt-Pedersen.

Les mer: Oljeprisen kraftig opp etter militærangrep

Les mer: Her er det ekstreme lønnskrav: Ansatte krever 300.000 mer for å gjøre samme jobb

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden