Gå til sidens hovedinnhold

Kaster ut Statoil

Statoil får følge av to andre aksjer på vei ut av DnBNOR Markets portefølje. Sjekk hvilke her.

DnBNOR Markets kaster Statoil, Frontline og Cermaq ut av porteføljen over anbefalte aksjer. Inn kommer Aker Yards og Bergesen Woldwide Gas.

NA24 - din næringslivsavis

DnBNOR Markets mener at Aker Yard har betydelig kurspotensiale.

- Med en P/E på under 10 på våre 2007-estimater vurderer vi aksjen å være lavt priset. Vårt kursmål er 550 kroner per aksje, skriver meglerhuset i sin morgenrapport mandag.

- Fantastisk
- Aker Yards hadde en fantastisk ordrebok på 48 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal. Vi forventer at denne vil styrke seg videre fremover, både i lys av siste tids ordreinngang og en rekke utestående opsjoner som kan bli erklært, heter det videre.

Meglerhuset peker på at de fleste verftene er fullt belagt ut 2008 og venter at nye ordre med bedre marginer vil erstatter eldre kontrakter. DnB NOR Markets er også positive til kjøpet av Chantiers de l’Atlantique og venter god resultatvekst i årene fremover.

Har tro på GAS
Tilgjengeligheten på LPG er ventet å øke betydelig i årene som kommer, drevet primært av nye LNG prosjekter. Sammen med et betydelig skrapingspotensiale av eldre skip, er dette ventet å gi støtte til gass-fraktrater, begrunner DnBNOR Markets.

Meglerhuset venter også høyere rater i tiden fremover. Sesongmessig er markedet i ferd med å gå inn i den perioden av året hvor ratene er høyest, noe som er veldig spennende med tanke på det nivået ratene allerede ligger på.

DnBNOR Markets portefølje:
* FAST
* Norwegian Air Shuttle
* Petrolia Drilling
* Tomra
* Sinvest
* Subsea 7
* Telenor
* Aker Yards
* Bergesen Woldwide Gas

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken