Gå til sidens hovedinnhold

Kemneren har tatt pant på en halv million i Eggums leilighet

«Alarmen går.» Nå har Kemneren i Bergen tatt pant i leiligheten til den folkekjære visesangeren Jan Eggum (67).

«Kor e alle pengene hen?»

Nå er det tatt pant på 530.000 kroner i Eggums halvdel av leiligheten på Uranienborg i Oslo, leiligheten han kjøpte med ekskjæresten Kaia Huuse i 2002. Det skriver Dagens Næringsliv mandag.

I fjor hadde selskapet hans, Bergenstrubaduren AS, en omsetning på 4,1 millioner kroner, ifølge DN, men det gikk med et underskudd på 816.000 kroner.

Les også: Guide til forsikringene som dekker avdrag om du sykemeldes eller mister jobben

Null kroner i formue

Ligningstallene som kom nylig viste at Eggum selv hadde en inntekt på ca. 1,8 millioner kroner i fjor, null kroner i formue, og betalte 813.000 kroner i skatt.

– Eggum fikk et skattekrav på grunn av en mangelfull innberetning av omsetningen fra en tidligere regnskapsfører. Skattekravet er nå gjort opp, sier Sigve Prestnes, pressekontakt og bookingagent for Eggum.

Dagens Næringsliv har hentet ut opplysningene om panten fra Kartverket mandag, men inkassosjefen ved Bergen Kemnerkontor vil ikke kommentere om beløpet er betalt inn eller ikke.

– Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte om Jan Eggum skylder oss penger. På generelt grunnlag kan det ta noen dager fra panten er gjort opp til opplysningene blir oppdatert, sier Tore-André Gram-Knutsen.

Eggum selv har ikke gitt en kommentar til DN.

Les også: Serielån, rammelån og annuitetslån: Denne typen lån bør du velge

Inntekten har gått ned

I 2018 hadde Eggum 1.781.848 kroner i formue, noe som var en nedgang fra året før.

Ifølge skattelistene hadde Eggum en inntekt på 2.387.712 kroner i 2017, mens han året før - i 2016 kun står oppført med en inntekt på 972.758 kroner.

Alle årene er han oppført med null kroner i formue. Det gjelder også 2015, hvor inntekten hans var vesentlig lavere. Da hadde han ifølge skattelistene en inntekt på 111.7504 kroner.

Les også

Guide: Spare opp en pengebuffer

Les også

Så mye lån kan du faktisk tåle

Les også

Ikke gå glipp av skatte-gavepakken fra regjeringen

Les også

Så enkelt er det å lage et privat budsjett

Kommentarer til denne saken