Videoen under viser når Silje Sandmæl tar en titt i parets kjøleskap og blir sjokkert over hva hun ser:

De tidligere idrettsutøverne Kine Olsen Vedelden (27, cheerleading) og Tom Hilde (33, skihopp) ble kjærester etter deltagelsen i «Mesterens Mester» i 2019.

Siden den gang har ting gått radig for seg i forholdet mellom de to turtelduene, og i fjor kunne de røpe at de hadde blitt samboere.

Rett før jul i fjor kjøpte paret sin første bolig sammen, men før den tid ba de forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB om hjelp til å rydde opp i økonomien i programmet «I lomma på Silje» på TV3 tirsdag.

- Det var veldig skummelt å overlevere forbruket sitt til noen andre, spesielt når jeg ikke visste godt selv. Det ble som å rive av et plaster, men når det først var gjort så var det veldig greit, forteller Kine Olsen Vedelden til Nettavisen.

- Men jeg fryktet egentlig alt, for jeg har aldri tenkt over hva jeg bruker pengene mine på.

Les også: Her har Siri Kristiansen mye å spare: Bruker over 200.000 kroner i året

Har mye å spare

Paret lever svært travle liv, og spesielt Vedelden, som studerer jus, bruker mye penger på energidrikk.

- En svakhet jeg har er at jeg må kjøpe en og en «Red Bull» av gangen. Jeg kan ikke kjøpe stor paller, for da kan jeg ende opp med å drikke to-tre, kanskje fire, om dagen, forteller Vedelden.

Les også: Nesten 40 prosent gjør denne sparetabben: - Du taper penger

Og fordi en energidrikk koster 20 kroner per stykk, ender kategorien «uvaner» spesielt høyt. Uvanene inkluderer også impulsshopping og tipping, og til sammen har de to brukt 90.500 kroner på uvaner.

Under denne kategorien mener forbrukerøkonom Sandmæl at paret kan spare 59.000 kroner. Vedelden og Hilde virker noe skeptisk, men tror selv at de kan klare det.

- Jeg kunne kuttet denne til null, sier Sandmæl til de to.

- Men du er jo ekstrem, svarer Hilde med et smil.

Får hakeslepp da hun åpner kjøleskapet

Selv om Sandmæl i utgangspunktet er på besøk hos paret for å hjelpe de med å spare penger, er det likevel et punkt hun må be de to om å øke budsjettet på.

Under besøket tar Sandmæl en titt i kjøleskapet. Der får hun ikke mye innblikk i hva parets matvaner er, for det er helt tomt.

- Fra min side er det mye kantinemat, forteller Vedelden, til en noe overrasket Sandmæl. Hilde kan derimot heller spise mye kebab, sushi eller ta en tur på McDonalds.

Les også: Kine Olsen Vedelden ble vegetarianer etter «Farmen kjendis»-oppholdet

Les også: Dette bruker Mari Maurstad 231.000 kroner på i året: - Klarer ikke si nei

Under kategorien mat, som inkluderer kjøp på dagligvarebutikken, kiosk, kantine og restaurantbesøk har paret brukt 64.500 kroner. Dette er altså ikke inkludert i uvanene.

Det normale for de to til sammen, bør ifølge Sandmæl være på 96.000 kroner.

Les også: Avliver boligmyter: Dette misforstår folk om boligkjøp

- Det som sjokkerer meg er at når jeg åpnet kjøleskapet deres, så var det mer eller mindre tomt, sier Sandmæl under programmet.

- For første gang i historien, har jeg bedt noen om å øke en post, legger hun til.

Kjøpte oppussingsprosjekt

Sandmæl kommer på besøk to måneder senere og da har paret kjøpt sin første bolig sammen. Der skal mye pusses opp, og de to er allerede godt i gang.

Paret har i mellomtiden bodd hjemme hos Vedeldens foreldre, og har spart hele 120.000 kroner i forbruket sitt.

Vedelden har kuttet en del i energidrikk-forbruket, og Hilde har ikke hatt noen utgifter på leiligheten de to bodde i før.

Les også: Kine Olsen Vedelden er lei av å omtales som «Drillos» datter

Paret har derimot ikke noe kjøkken ennå, så da Nettavisen slår på tråden kan Vedelden fortelle at de ennå ikke har et fullt kjøleskap, men at det kommer.

- Vi har ikke hatt noe kjøkken, og heller ikke kjøleskap. Men når vi får alt det på plass skal det fylles opp, og så skal Silje få se, sier Vedelden.

Les også: Slik får du barn uten å bli ruinert - og to grep gir deg mer penger