Da Nettavisen omtalte 2019-regnskapet til Drillos selskap i mai fjor, uttalte han at han ikke tjener penger på andres arbeid. Men Drillo sa lattermildt at han hadde et svært hus, hytte, to biler og en datter på 25 år som krevde mye penger (Kine Olsen Vedelden, red.anm.).

I 2020 måtte den tidligere landslagstreneren tåle en aksjesmell, men mer enn doblet omsetningen. På spørsmål om han fortsatt har en dyr datter, svarer Drillo:

- Hun har jo flyttet ut og kjøpt seg leilighet sammen med Tom (Hilde, red.anm.). Men jeg har jo hus, to hytter og to biler, og det koster. Pensjonen jeg får utbetalt, utgjør 31.000-32.000 kroner i måneden. Det er ikke nok med de utgiftene jeg har, så jeg må spe på inntektene.

Intet pengesluk

Kine Olsen Vedelden holder for tiden på med jus-studier, tar en mastergrad og er ferdig utdannet jurist til sommeren. Konfrontert med farens uttalelser, svarer hun med et glimt i øyet:

Les også: Kine Olsen Vedelden og Tom Hilde brukte over 90.000 kroner på uvaner

- Han er først og fremst stor i kjeften. Jeg vil ikke ha på meg at jeg er hans største pengesluk. Samtidig er jeg hans eneste datter, så jeg setter pris på at han skjemmer meg bort innimellom.

- Alle pappaer i Norge synes sikkert det er gøy å tøyse med døtrene. Men bilen hans og TV-en koster vesentlig mer enn meg. Han liker å fremstille seg som enkel, men i virkeligheten er han et luksusdyr.

Og luksusdyret gjorde det bra i fjor. Selskapet til Drillo, Drillo AS, er kategorisert under «Treningssentre og andre sportsaktiviteter». Norges mest suksessfulle herrelandslagstrener i fotball er fortsatt aktiv som ekspertkommentator og holder foredrag og lager quizer.

Les også: Drillo-isen gjør comeback: - Folk er klare for enda en klassiker

Geografinerd

Nettavisen måtte derfor stille ham et quizspørsmål innenfor yndlingstemaet geografi:

Det er to selvstendige stater i Europa som ikke har noen felles bokstaver i landets navn og navnet på hovedstaden, hvilke to land? Hva Drillo svarte, kan du lese helt nederst i saken.

Men over til økonomi, årsregnskapet til Drillo AS viser at driftsinntektene økte fra 400.000 kroner i 2019 til 1,09 millioner i 2020. Driftsresultatet i perioden mer enn tredoblet seg til 1,02 millioner kroner,

8 millioner

- Jeg er veldig fornøyd med fjoråret, og det ser bra ut i år også. Jeg holder på med foredrag og quiz, og så har jeg begynt å tjente på salget av Drillo-isen igjen. På 90-tallet solgte den hele 8 millioner, sier Drillo.

I finansmarkedet gikk det ikke like bra for Rødt-sympatisøren, som i 2019 kunne han glede seg over 1 million i finansinntekter fra investeringene. I fjor måtte han skrive ned fondsplasseringene med drøyt 100.000 kroner. Det gjorde at resultatet før skatt falt fra 1,39 millioner kroner i 2019 til 979.000 kroner i fjor.

Drillo hadde ved utgangen av 2020 plassert 4 millioner kroner i finansmarkedene, ned fra 4,67 millioner året i forveien. Det er snakk om fondsplasseringer.

- Jeg følger overhodet ikke med. Jeg har et fond i Danske Bank, der aksjeandelen er 20 prosent, sier Drillo.

Les også: Litt Drillo-fotball og en Haaland-pasning er motorveien til VM

Mye utbytte

I tillegg hadde han ved årsskiftet drøyt 400.000 kroner innestående på bankkontoen. Drillo AS hadde per 31. desember 2020 en bokført egenkapital på nærmere 4 millioner kroner.

Drillo unnet seg et utbytte for fjoråret på 800.000 kroner, opp fra 600.000 i 2019. Han tok ikke ut lønn for 2020.

Finansplasseringer til tross, Drillo har aldri lagt skjul på sine politiske sympatier. Han var en stund politisk aktiv i den svært radikale AKP (m-l)-bevegelsen og har de senere årene sagt at han sympatiserer med partiet Rødt. I et TV-intervju på 90-tallet ble han spurt om han fortsatt er kommunist.

Tja

- Tja, er vel svaret på det.

- Du vet, kommunist er et belastet begrep, som typisk kan defineres i hytt og vær. Hvis en gjør det veldig enkelt, så kan du si jeg tror på det kollektive, og jeg tror på solidaritet og ta parti for de svakeste i de fleste konfliktene her i verden av betydning, så er jeg kommunist.

- Men kommunist i betydningen av at alle skal ha det likt, alle skal gå i frakk og det der, så tar jeg avstand fra det. Det er naturligvis bare tøys, sier Drillo i videoen.

- Men du er fornøyd med valgresultatet til Rødt? spør Nettavisen.

- Jeg er veldig fornøyd med valget og at de kom over sperregrensen.

Les også: Som trener ville Drillo fått dilla av Martin Ødegaard

Ingen landslagsmål

Egil Roger Olsen er nå blitt 79 år. Fotballtreneren er belest, han studerte tysk og fransk og tok embetseksamen i idrett ved Norges Idrettshøgskole, der han 1982 ble førsteamanuensis. Drillo har også Norges høyeste trenerutdannelse, UEFA Pro Lisens.

Som spiller var arbeiderklassesønnen fra Østsiden i Fredrikstad aktiv for Østsiden, Vålerenga, Frigg, Sarpsborg og Hasle-Løren. Som aktiv fikk han han 16 A-landskamper, men scoret ingen mål.

- Hvor nærme var du å score mål på landslaget?

- Jeg var nok ganske nærme, men jeg fikk en ganske merkelig landslagskarriere, med kamper både tidlig og sent i karrieren. Jeg fikk ingen landskamper da jeg var som best, sier Drillo, som ikke spilte på landslaget da han var mellom 22 og 29 år.

Les også: Supporterne sier nei til VAR i Eliteserien

Opp- og nedturer

Drillo ledet A-landslaget i periodene 1990-1998 og 2009-2013, og han har også trent det irakiske fotballandslaget. Han ble i 2000 sparket fra trenerjobben i daværende Røkke- og Gjelsten-eide Wimbledon.

I tillegg har Drillo trent en rekke norske klubber, blant annet Oslo-klubbene Lyn, Vålerenga og Frigg.

- Hvem tror du vinner eliteserien i år?

- Det er vel fem lag som kjemper i toppen, men jeg tror det står mellom Bodø-Glimt, Molde og Rosenborg. Kristiansund er den store overraskelsen. Og så sier jeg som Benny Lennartson da han fikk det spørsmålet:

Morsomt

- Jeg er fotballtrener, ingen spåmann.

- Er det et tankekors at de små klubbene gjør det så bra?

- Men det er jo det morsomme også, parerer Drillo.

Og så var det svaret på quizspørsmålet:

- Det må vel være Polen (Warszawa) og Liechtenstein (Vaduz), kommer det etter ett sekunds betenkningstid, fra mannen som hardnakket hevder at han kan mer om geografi enn fotball.