Gå til sidens hovedinnhold

Kinesiske børser med kraftig oppgang

Flere asiatiske børser trosser corona-frykten og snur til oppgang.

Til tross for en uendelig rekke med negative corona-nyheter gjennom helgen snur asias viktigste børser til oppgang mandag.

Når det nærmer seg slutten av handelsdagen er hovedindeksen i Tokyo, Nikkei 225, opp 0,98 prosent. I Seoul er hoveindeksen KOSPI på samme tid opp 0,78 prosent. I Hongkong er Hang Seng-indeksen opp 0,69 prosent.

Les også: Sissener frykter bråk med MDG: - Norge og Sverige trenger Norwegian

Når det gjenstår tre timer av hendelen i Singapore er Straits Times-indeks i pluss 0,29 prosent. I Shanghai er hovedindeksen opp hele 3,46 prosent, mens Shenzhens indeks er opp hele 3,85 prosent.

Den til dels kraftige oppgangen i Asia kommer til tross for to negative hendelser. Lørdag ble det kjent at den offentlige kinesiske innkjøpssjefsindeksen for industrien falt til rekordlave nivå på 35,7 (markedet forventet 46). Og mandag (i dag) ble den private innkjøpssjefsindeksen Caixin/Markit for industrien offentliggjort - også den på rekordlavt nivå på 40.7 (forventet 45,7).

I Australia og New Zeland endte børsene i minus mandag. Sydneys hovedindeks S&P/ASX 200 endte ned 0,77 prosent og i New Zealand endte hovedindeksen NX 50 ned 1,40 prosent.

Les også: Oslo Børs avsluttet uka i rødt – verste uke siden 2011

Fremtidshandelen på børsen i New York (futures) har i hele helgen antydet nedgang når New York Stock Exchange åpner for handel mandag kveld norsk tid. Nå har pilene snudd og alle de viktigste futures-indeksene er i pluss (ved 03-tiden natt til mandag norsk tid).

Les også: Norske butikkhyller tømmes for hermetikk

Kommentarer til denne saken