Det har vært en lang reise for de to gutta som i starten jobbet døgnet rundt. Det var i år 2000 at Burud, som er fetter til Per-Erik Burud, den tidligere Kiwi-sjefen som døde i en båtulykke ved Tjøme i 2011, fikk tilbud om å åpne og drive sin egen butikk.

Les også: Derfor bør du alltid be om kvitteringen i matbutikken: – Dette er ikke greit

Finansavisen (krever abonnement) skriver at han og Isaksen begge spyttet inn 300.000 kroner av egne midler, slik at de fikk 60 prosent eierskap av aksjene, hvor Norgesgruppen eide de resterende 40 prosentene. De fikk klar beskjed fra dagligvaregiganten om at de ville tape alt, hvis de ikke fikk butikken til å gå rundt.

Hånd til munn

Etter første driftsår hadde de en halv million i tap, og det sto såpass dårlig stilt at måtte låne penger privat for å betale ut lønninger. Duoen levde fra hånd til munn, men jobbet knallhardt døgnet rundt de neste årene, så gikk ting bare oppover. Større omsetning og flere butikker ble resultatet, og i 2020 var omsetningen rett under 1,5 milliarder kroner.

– Vi er veldig fornøyde med fjorårsresultatet, og har på lik linje med alle andre i dagligvarebransjen vært heldige som opplevde omsetningsvekst under pandemien, sier Robert Burud til Finansavisen.

Burud og kompanjongen Isaksen tjente over en million kroner i uken i fjor. Finansavisen skriver at årsresultatet i 2020 var på 55,5 millioner kroner.

23 Kiwi-butikker på Østlandet

Burud er daglig leder i selskapet Oslofjordmat, og sammen med Isaksen eier de 49 prosent av aksjene gjennom selskapet deres Jaro Invest. Norgesgruppen sitter på de resterende 51 prosentene.

Sammen driver Burud og Isaksen 23. Kiwi-butikker i Oslo, Akershus og Moss, men de er klare for å åpne nye butikker. Overfor Finansavisen bekrefter de at det er planer på trappene, men at de foreløpig ikke kan si noe mer om hva planene innebærer.