Kjedelig børsdag

Foto: Scanpix

Det ser ut til at Oslo Børs har latt seg påvirke av mandagsblues og regnværet i hovedstaden. Investorene følte tydeligvis ikke for å åpne pengepungene, og det ble en laber dag omsetningsmessig.

26.04.04 17:16

Lokomotivene Hydro og Statoil holdt hovedindeksen nede mandag, og gjorde at hovedindeksen endte opp med magre 0,03 prosentpoeng til 198,01.

Selv om oljeprisen stiger etter helgens angrep mot to oljeterminaler i Irak, men det hjalp ikke de norske oljegigantene. I åpningshandelen kunne de to aksjene vise til en liten oppgang, men i løpet av formiddagen falt begge aksjene i rødt.

Hydro endte 0,68 prosent ned, mens Statoil falt med 2,18 prosent.

Av dagens taperaksjer er Telenor kanskje den viktigste. Dagens nest mest omsatte aksje falt mandag 1,48 prosent til 46,50 kroner. Dette er fjerde dagen på rad med nedgang for Telenor.

På den positive siden bidro blant andre Tomra, Orkla og Tandberg til at hovedindeksen ikke skled over i rødt.

Tomra, som før helgen fikk ordenlig juling, har nå gjort hopp opp igjen på 3,44 opp til 29,20 kroner. Fredag tapte Tomra-aksjen seg nesten 11 prosent, og med unntak av en kort periode for et par år siden har ikke Tomra-kursen vært lavere på syv år.

Orkla steg markert mandag med henholdsvis 2,5 prosent til 205 kroner, en all-time-high for aksjen.

En annen opptur hadde selskapet Industrifinans Næringseiendom, som endte opp som en av børsvinnerne etter at selskapet varslet at det er i forhandlinger om et salg av store deler av sin eiendomsportefølje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag