Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper for 600 arbeidsplasser

Raufoss ASA vil bli oppløst ved en generalforsamling 12. januar. Alt håp er likevel ikke ute for de 600 ansatte i konsernet.

Innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen ble sendt ut søndag for å sikre at fristen blir overholdt.

Oppløsningen av det børsnoterte selskapet betyr ikke at de nærmere 600 ansatte automatisk mister jobben, men skal de mange virksomhetene kunne fortsette, må det snart dukke opp noen nye eiere.

– Vi har jobbet med å skaffe nye eiere siden sist sommer, og målet er at samtlige arbeidsplasser skal reddes, sier selskapets viseadministrerende direktør, Geir Haugersveen, til NTB.

Han mener den unike teknologiske kompetansen som finnes i konsernet er den beste garanti for at salgsprosessen skal bli vellykket.

Hittil er bare ett av de mange datterselskapene i konsernet solgt. Det er Raufoss Industrial Tools, som er overtatt av Bandak AS i Lunde i Telemark. Dermed er 65 av arbeidsplassene på Raufoss sikret.

Under den ekstraordinære generalforsamlingen 12. januar vil det bli lagt fram forslag om oppløsning av selskapet Raufoss ASA samtidig som det blir gitt fullmakt til et avviklingsstyre om å gjennomføre salg av selskapets samlede aktiva.

- Vårt mål er ikke bare å redde arbeidsplassene, men faktisk å skape et grunnlag for ny vekst ved å få inn forskjellige eiere, sier Haugersveen.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua