Gå til sidens hovedinnhold

Kjemperesultat for Komplett i andre kvartal

Salget går så det suser for Komplett.

Torsdag morgen leverte Komplett for første gang tallene sine etter noteringen på Oslo Børs. Selskapet ble priset til 4,3 milliarder og noteringskursen lå på 60 kroner per aksje.

Sterk topplinjevekst

Gruppen selger elektronikk på nett i Norge, Sverige og Danmark.

Selskapet omsatte i første kvartal for 2,4 milliarder og hadde et resultat før skatt på 78 millioner. Komplett har hatt en omsetningsvekst på 17 prosent i kvartalet.

I første halvår av 2021 har selskapet omsatt for 5,03 milliarder. Dette er opp fra 4,06 milliarder sammenlignet med første halvår i 2020.

– Komplett leverer en sterk lønnsom topplinjevekst på 17 prosent i andre kvartal drevet av god fremgang for alle våre forretningsområder takket være god innsats fra våre ansatte. Fremgangen kommer på toppen av historisk sterke sammenligningstall fra i fjor da B2C-segmentet ble positivt påvirket av koronapandemien. Netthandelen har vokst kraftig som følge av korona-restriksjonene i mars 2020, og vi har sterk tro på at dette er en varig endring i forbrukeradferd, sier konsernsjef Lars Olav Olaussen.

– De har gått inn i Sverige og ikke gjort så mye ut av seg

Selskapet er ikke bekymret for konkurranse fra utenlandske aktører.

– For øyeblikket er vi ikke bekymret for aktører fra utlandet som Amazon. De har gått inn i Sverige og ikke gjort så mye ut av seg. Samtidig er det viktig å huske at konkurransen i nord er allerede tøff. Jeg opplever at Komplett har et veldig konkurransedyktig tilbud. Vi har gode relasjoner med våre kunder og vi har den absolutt beste kostnadsstrukturen. Det skal være fullt mulig for oss å konkurrere uansett hvem som ønsker å komme inn, sier Olsen til Nettavisen.

Selskapet jobber kontinuerlig med nye løsninger med tanke på både produkter og levering.

– Vi jobber veldig hardt for å levere raskere og bedre. Det som har blitt spesielt godt tatt imot av kundene er leveranser samme dag. Da kan man bestille hos oss før kl. 12 og få varen samme dag for 29 kroner på hele Østlandet. Det ønsker vi å ekspandere til resten av landet. Vi ser dette er et tilbud kundene våre setter pris på både i B2C-markedet og B2B-markedet, sier han.

Fremover vil de vurdere alle type leveringsløsninger.

- Hos Komplett skal du få varene dine fort og sånn du ønsker. Sånn må det bare være.

Les også: FA: Autostore skal på Oslo børs til skyhøy pris

– 5G kommer til å tilrettelegge for mye spennende innovasjon

Nylig kjøpte selskapet 65 prosent av aksjene i selskapet Ironstone.

– Kundene etterspør i stadig økende grad grunnleggende IT-tjenester, skybaserte applikasjoner og IT-sikkerhet i tillegg til Kompletts tradisjonelle maskinvare -produkter. Kjøpet av Ironstone representerer et strategisk attraktivt tillegg til Kompletts tjenester i det voksende servicesegmentet. Komplett vurderer utvalgte oppkjøp for å levere på strategien fremover. Vi vil særlig se etter oppkjøpskandidater som vil bidra til å styrke vårt tjenestetilbud og akselerere vår bærekraftsagenda samt konsolideringsmuligheter for å styrke vår kommersielle posisjon eller gi kostnadssynergier, sier Olaussen.

Han tror også utrullingen av 5G vil by på ny innovasjon.

- Det er masse innovasjon som blir skapt rundt kapasiteten 5G-nettet vil gi oss. Jeg tror vi vil se flere smarte hjem-løsninger i tiden fremover, også er det imponerende å se innovasjonstakten som finnes innen gamingsegmentet. Det er mye spennende som skjer i denne industrien hele tiden, men jeg tror spesielt 5G kommer til å tilrettelegge for mye spennende innovasjon fremover.

Les også: Kahoot og Zoom inngår samarbeid

Nytt konsept lar deg bytte inn produkter

Komplett har også nylig lansert tjenesten Flex for produktleie. Dette skal gi kundene muligheten til å kjøpe en rekke produkter til et fast månedlig beløp. Kundene kan returnere varen eller bytte inn produktet etter den avtalte perioden. Da vil Komplett sørge for å selge varen videre i annenhåndsmarkedet.

– I tillegg til å være et attraktivt tilbud til kundene representerer FLEX et solid bidrag til sirkulærøkonomien som styrker bærekraftsagendaen. Vi er sikre på at denne nye måten å handle produkter vil knytte kundene tettere til Komplett og gi grunnlag for økt kundelojalitet og fremtidige inntektsstrømmer, sier Olaussen.

Man kan hoppe mellom produktkategorier og for eksempel bytte en TV til en PC.

De har enda ikke markedsført produktet. Derfor er det for tidlig å si hvordan det vil bli tatt imot i markedet.

– Vi ville gi konseptet en rolig start. Men vi ser at Flex står for over fem prosent av omsetningen i butikkene som har lansert konseptet. Det er fortsatt tidlig å si, men det ser veldig lovende ut. Det ser ut som kundene liker det.

Aksjeprisen til selskapet lå på 57,27 kroner per aksje ved børsslutt onsdag ettermiddag.

– Jeg tenker at markedet får bestemme prisen selv. Vår jobb er å levere gode resultater og vi er veldig fornøyd med hva vi har levert til nå i 2021. Både topplinjen og marginen har bedret seg. Det har vært et spennende kvartal og halvår, sier Olaussen til Nettavisen.

Les også: Komplett med 31 prosent vekst i første kvartal