Satsingen skjer gjennom selskapet Kygo Life. Kygo Life er Kygos eget merke i luksusmarkedet for støyreduserende hodetelefoner under merkenavnet X by Kygo. Opprinnelig solgte selskapet også på moteklær, men det ble så mislykket at hele satsingen ble faset ut.

I 2020 viser ferske tall at satsingen på lydprodukter gikk i minus med 28,2 millioner kroner, en marginal forbedring fra et underskudd på 31,5 millioner året i forveien.

De stygge tallene kommer etter at omsetningen stupte fra 36,2 millioner kroner i 2019 til 18,7 millioner i fjor. Underskuddet i 2020 var altså betydelig høyere enn omsetningen. Varekostnadene i selskapet utgjør den største delen av kostnadene.

Kygo Life sysselsetter seks årsverk, der lønnskostnadene ligger på drøyt 4 millioner kroner.

Les også: Maren Platous nye liv i Oslo etter bruddet med Kygo: – Aldri hatt det så bra før

Tapt 85 millioner

Finansavisen (bak betalingsmur) skriver at på fire år har satsingen kostet Kygo hele 85 millioner kroner. Egenkapitalen i selskapet er som følge av de store underskuddene kraftig redusert.

Artisten har skutt inn 84,3 millioner kroner i egenkapital i Kygo Life, men de udekkede tapene utgjør 71 millioner.

Kygo mener likevel at forutsetningen om fortsatt drift er til stede. Han vil sørge for nok likviditet og kapital for å sikre videre driften.

Les også: Kygo skal fylle Ullevaal Stadion i 2022

Ingen svensk suksess

Finansavisen skriver at heller ikke Kygo Lifes satsing i Sverige har tatt av. Satsingen her i fjor endte med et resultat på minus 5,4 millioner samt en negativ egenkapital på 10,6 millioner. Resultatet for Kygo er ennå ikke tilgjengelig i Brønnøysund.

Kygo-konsernet produserer, fremfører og selger musikken til Kygo. Selskapet forvalter også rettighetene og sponsoravtalene.