Gå til sidens hovedinnhold

Kjempetall for Apple

Apple legger frem tall som får ekspertene til å sperre opp øynene.

Verdens mest verdifulle selskap, amerikanske Apple, la tirsdag kveld frem kvartalstall for regnskapsmessig tredje kvartal 2021, noe som tilsvarer månedene april, mai og juni.

Dette kvartalet er vanligvis gigantens roligste, der det sjelden er store produktlanseringer. I år har det imidlertid vist seg å være ganske annerledes.

Elektronikk-gigantens tall er nemlig helt ellevilt gode, og langt bedre enn ventet.

Les også: Test: Apple AirTag til å spore opp barn innendørs

Langt bedre

Ifølge tallene Apple la frem fikk selskapet et resultat per aksje er 1,3 dollar, noe som er betraktelig høyere enn ekspertenes forventninger om 1,01 dollar.

Omsetningen var på 81,41 milliarder dollar, mot markedets konsensus på 73,30 milliarder, ifølge datainnsamlerene i Refinitiv. Omsetning er 36 prosent høyere enn i tilsvarende kvartal i fjor.

Les også: Apple-sjef langer ut mot nytt forslag: - Ødelegger sikkerheten til Iphonen

Inntektene fra iPhone er spesielt imponerende. De er opp til 39,57 milliarder dollar, 4,6 milliarder mer enn ekspertene trodde, og hele femti prosent enn samme periode i fjor.

– Apples tall er fullstendig knusende sammenliknet med forventingene, skriver nettstedet CNBC i en artikkel.

Hjemmekontor

Også andre produkter, inkludert tjenester, Ipad og Mac, har en stor økning i salget. Kina-regionen har en spesielt stor vekst, der kvartalsomsetningen har økt fra 9,3 til 14,7 milliarder dollar i løpet av et år.

Les også: Nå kommer Iphone-oppdateringen som får Facebook til å skjelve

Apple ser også ut til å ha tjent godt på trenden med hjemmekontor, og mange steder også hjemme-skole.

– I dette kvartalet har teamene våre bygd på en periode med uovertruffen innovasjon ved å levere kraftige nye produkter. Det skjer i en tid hvor det å bruke teknologi for å knytte kontakt med folk over hele verden er viktigere enn noensinne, sier Tim Cook, Apples konsernsjef, i en melding.