*Nettavisen* Økonomi.

Kjempevekst for Zalando

Zalando-pakker

POPULÆR: Mange, også nordmenn, bestiller på Zalando. Foto: Michael Sohn (AP)

Den tyske kleskjempen har helt ekstrem vekst, mens norske konkurrenter må legge ned.

31.10.19 09:40

Mens mange norske klesbutikker sliter med å øke omsetningen fra et år til et annet, og mange må legge ned, har den tyske motebutikken på nett Zalando ekstrem vekst.

Omsetningen til Zalando økte med 26,7 prosent til 1,5 milliarder euro, noe som er en klar oppgang sammenliknet med samme kvartal i fjor, da Zalando "bare" vokste 11,7 prosent. Ifølge selskapet er utviklingen spesielt positiv dette kvartalet i Spania, Tsjekkia og Norden, som inkluderer Norge. Dette til tross for at Zalando i vår kuttet ut gratis levering for små bestillinger hit til lands.

Les også: Øivind Tidemandsen om den store nedturen: - Jeg skjønte at noe var galt

"2019 har vært et veldig vellykket år for oss så langt. Vi hadde et sterkt tredje kvartal med flere aktive brukere som i stadig større grad ser etter inspirasjon på Zalando. Vi vokser med høy fart i alle regioner. Vi vil beholde momentumet for et sterk avslutning på året", sier David Schröder, finansdirektør i Zalando, i en melding.

Les også: Gir opp parkering i Oslo sentrum: - Jeg er glad jeg har en nettbutikk som redder oss

Så langt i år har selskapet vokst over 20 prosent så langt i år, men nettkjempen tjener fortsatt ikke penger og har et resultat på -13,6 millioner euro. Det er imidlertid enn på samme tid i fjor, da selskapet hadde et resultat på -41,7 millioner euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag