*Nettavisen* Økonomi.

Kjendiser vraker Røkke

Øystein Stray Spetalen er ikke den eneste stjerneinvestoren som dumper aksjer i selskaper dominert av Kjell Inge Røkke. Nå følger Jan Haudemann Andersen etter.

04.10.04 12:21

Som TV 2 Nettavisen skrev fredag, har Øystein Stray Spetalen den siste tida kvittet seg med et betydelig antall aksjer i Kjell Inge Røkkes børsnoterte holdingselskap Aker ASA. Aksjeposten som opprinnelig var på 189.500 aksjer, var ved inngangen til forrige uke kraftig redusert.

Solgte Røkke-aksjer
Nå viser det seg at en annen kjent bjellesau i det norske aksjemarkedet, Jan Haudemann Andersen, har fulgt i Spetalens fotspor. Den siste uka har Haudemann Andersen redusert sin beholdning både i Aker ASA og Kværner ASA.

På en fersk aksjonærutskrift står Haudemann Andersens investeringssselskap Datum oppført med 125.000 aksjer i Kværner. Det er 25.000 færre enn for en uke siden, og 125.000 færre enn i vår, da både Haudemann Andersen og Spetalen kjøpte seg kraftig opp i Kværner.

Satset pengene på oljemygg
Da Aker ASA gikk på børs 8. september, fikk Datum tildelt 150.000 aksjer i kraft av at selskapet på det tidspunktet eide et tilsvarende antall aksjer i Kværner.

Nå er også denne aksjeposten kraftig slanket. På en aksjonærutskrift mandag figurerer ikke Haudemann Andersen på lista over de 20 største aksjonærene i selskapet. Investorene på 20.-plass, Toluma AS og Steinar Lindeberg, eier 100.000 aksjer hver i Aker.

Aksjene ble trolig solgt i forbindelse med at Haudemann Andersen den siste uka har satset 31,5 millioner kroner på å kjøpe seg kraftig opp i det lille oljeselskapet PA Resources.

Dårlig butikk
Lite tyder på at Jan Haudemann Andersen har tjent penger på sitt Røkke-eventyr. Aker-kursen falt til nye bunnivåer sist uke, og det samme gjorde Kværner-kursen. Aksjeposten i Kværner, som seinere ble til en aksjepost i både Aker og Kværner, ble i sin tid kjøpt for rundt 100 kroner. Fredag var den samlede aksjekursen i de to selskapene cirka 72 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.