*Nettavisen* Økonomi.

Kjendisregissør selger strandeiendom til 24 millioner

Den kjente teaterregissøren Stein Winge og kona selger deres mangeårige strandeiendom på Nesodden.

21.05.19 13:35

Og det gjør de ikke uten en viss vemodighet og sorg.

- Vi har bodd der i 36 år og flytter nå til en leilighet på Nesodden. Men hvem har penger til å overta? Ikke barna våre, sier Winge (78) til Nettavisen Økonomi.

- Er det vemodig å flytte derfra?
- Det er nostalgi, selvfølgelig, det tar oss alle sammen. Det er en vidunderlig eiendom og spektakulært på nyttårsaften, svarer Winge, med henvisning til alt fyrverkeriet de kan se skytes opp fra Oslo.

- Det er bare 7-8 minutter fra fergen, og vi vil helst ikke flytte herfra, men vi må gjøre det, fortsetter han.


Sommerhus

Salgsobjektet var opprinnelig et sommerhus som Winge og kona overtok. Han sier at det er brukt en god del penger på å gjøre boligen større.

- Det er gjort mye, og vi elsker å bo der, sier Winge, som har vært gift i 55 år med sin Kari.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOR SERIE: Stein Winge og Anders Baasmo Christiansen som far og sønn i fantastiske TV-serien «Koselig med peis» som gikk sin seiersgang på NRK for 15 år siden. Foto: Tordenfilm

Winge er født på Skøyen i Oslo og flyttet så til Vika. Han har bodd i Sorgenfrigata på Majorstuen, i Bygdøy allé, i Gabels gate, før han i 1983 ble med på en tur ut på Nesodden under syrinblomstringen.

Da ville han aldri ville flytte herfra, men nå er det ingen bønn. Prisantydningen er altså 24 millioner kroner.

Strandsonen

- Ja de som har greie på det, sier 24-25 millioner kroner. Det er jo blant annet 80 meter strandlinje, kommenterer Winge. Ettersom eiendommen ligger innenfor strandsonen, er det begrensninger hvis en ny eier vil bygge ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

YTTERST PÅ NESODDEN: Her ligger eiendommen (se rød markør).

Villaen ligger på Nesoddtangens østside mot Bunnefjorden. Den er opprinnelig ført opp i 1890, men ble betydelig modernisert ved overtakelsen i 1983. Bruksarealet er på 187 kvadratmeter, mens tomten på 3,6 mål.

Salget, som formidles av Christian Falkenberg i Privatmegleren Park, sier det er sjelden slike eiendommer kommer på markedet.


På eiendommen er det altså 80 meter med strandlinje og to brygger. Eiendommen består totalt av et hovedhus, et isolert uthus, anneks med kjøkken, bad og soverom, samt et badehus. Annekset ble bygd i 2012, mens uthuset ble oppført i 2002.

En kjøper kan også se frem til et lydstudio i annekset. Kona Kari (Onstad) – også kjent som Grandma DJ – har spøkefullt uttalt at hun skal bli Oslos hotteste 80 år gamle DJ!

Klikk på bildet for å forstørre.

HOT DJ: Kari Winge satser på en karriere som DJ. Foto: (Per Oscar Skjellnan)

Mange klassikere

Stein Winge er utdannet skuespiller, men ble raskt regissør og ifølge Wikipedia først kjent gjennom en oppsetning av Shakespeares Hamlet på Trøndelag Teater i 1972.

Han var fast ansatt regissør ved Nationaltheatret i perioden 1971–1976 og har satt opp forestillinger av Shakespeare, Goethe, Tsjekov, greske tragedier og nesten samtlige av Ibsens verker.

Over en 30-årsperiode regisserte han mer enn 150 oppsetninger innenfor opera og teater i inn- og utland. Han er tidligere kunstnerisk leder for Torshovteatret og var teatersjef på Nationaltheatret fra 1990 til 1992.


Priser og utmerkelser

Winge har arbeidet ved samtlige norske teatre og også gjort flere TV-produksjoner. I tillegg har han regissert flere skuespill ved Los Angeles Theatre Centre.

Winge har vunnet flere priser og er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Han fikk Kulturprisen av Oslo by i 2006, teaterkritikerprisen så langt tilbake som i 1982. I 2012 ble Stein Winge nominert fra Europa til den internasjonale Emmy-prisen for beste mannlige skuespiller.

Men i et intervju i 2005, på TV 2s portrett-serie Tonje Steinsland møter..., fortalte han om en vanskelig barndom, med mobbing på skolen. Dette har preget ham i voksen alder. Det vanskelige forholdet mellom hans foreldre bidro også ifølge Wikipedia til at barndommen var tung.

Bor på eiendommen

Datteren Viktoria bor for øvrig i strandhuset på eiendommen, mens sønnen Sigurd Nikolai Winge bor i uthuset. Viktoria Winge er skuespiller, vokalist i bandet Moviestar og tidligere modell. Hun har blant annet medvirket i storfilmen Max Manus og de to Fritt Vilt-filmene.

Stein Winge er altså blitt 78 år og sa i et intervju med Dagbladet for to år siden at han hadde fått diabetes og var avhengig av insulin.

Da kommenterte han også skuespillerdatteren Julies alkoholmisbruk, men gledet seg den gangen over at hun hadde vært edru i tre år. Julie Winge stod i 2016 frem som alkoholiker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag