Kjendisrikinger spytter i Molde-fond

Eiendomskonge Olav Thon har sammen med blant annet investorene Stein Erik Hagen og Bjørn Rune Gjelsten dannet et fond på 150 millioner kroner. Fondet skal skyte penger inn i bedrifter og eiendommer i Møre og Romsdal.

Også Ekornes-familien og Sparebank 1 Midt-Norge er med på å danne investeringsselskapet Angvik Investor, skriver Finansavisen.

Aksjekapitalen er foreløpig på 150 millioner kroner, men det åpnes for ytteligere påfyll fra investorene.

- Med gode prosjekter er det vilje til ytterligere emisjoner blant aksjonærene, sier medgründer og daglig leder Stig Jacobsen til avisen.

Thon går inn med 37,5 millioner kroner, og det samme gjør Hagens selskap Canica. Den tredje investoren med like stor eierandel blir Berg Jacobsen Investor. Gjelsten skyter inn 10 millioner kroner gjennom Gjelsten holding, og det samme gjør Sparebank 1 Midt-Norge. Ekornes-familen spytter i 7,5 millioner kroner.

Selskapets formål blir å investere i næringslivet i Møre og Romsdal, både i eksisterende virksomhet og i nyskapningsvirksomhet. Både Hagen, Thon og Gjelsten kjenner til næringslivet på Møre-kysten, og har alle tre investert i distriktet tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag