*Nettavisen* Økonomi.

Kjente ikke Pallins norske virksomhet

Foto: (Scanpix)

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin fortalte ingen av sine kolleger om sin eksamensvirksomhet i Norge.

12.05.05 12:59

Claes Pallin sensorkollegaer fikk aldri høre at den svenske sjøfartsinspektøren eksaminerte nordmenn i «fartygsbefals klasse åtte». Det fortalte to vitner i båtsertifikatsaken torsdag formiddag.

Sjøslaget i båtsertifikatsaken fortsatte torsdag med vitneforklaringer fra tre svenske sensorer som har eksaminert i samme type eksamen som Claes Pallin er tiltalt for å ha godkjent for Kjell Inge Røkke på uredelig vis.

Lars Erik Wikstrøm, Bjørn Borg har lenge jobbet som sensorer for forskjellige båtsertifikater i Sverige. De har begge møtt Claes Pallin i forbindelse med arbeidet.

Wikstrøm og Borg har deltatt på møter der de reglene for hvordan eksamen skulle gjennomføres. Pallin var ifølge de svenske vitnene også med på disse møtene.

Aktor spurte vitnene om Pallin på disse møtene hadde informert om at han gjennomførte eksamener i Norge.

- Nei, svarte begge vitnenen.

- Har Pallin noen gang stilt spørsmål om refusjon ved reiseutgifter, spurte aktor.

- Nei, svarte vitnene igjen.

Verken Wikstrøm eller Borge hadde selv gjennomført eksamener utenfor Sverige, og kjente heller ikke til at noen andre av sensorene hadde gjort det.

Sekretæren for Nemden for båtlivsutbildning, Bert Josefsson, forklarte også til retten at han aldri hadde hørt om Pallins virksomhet i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.