*Nettavisen* Økonomi.

Kjølig velkomst for DnB NOR

Foto: Scanpix

DnB NOR fikk ingen varm velkomst fra pengefolket da storbanken gikk på børs for første gang klokka ti fredag.

05.12.03 10:17

Torsdag var siste dag aksjene i DnB og Gjensidige NOR ble notert hver for seg. Fredag klokka ti var ilddåpen for den nye bank-kjempen på Oslo Børs. Etter sammenslåingen er DnB NOR blitt børsens femte største selskap, med en markedsverdi på over 56 milliarder kroner.

Den første transaksjonen etter børsåpning var en post på 400 aksjer som gikk for 43 kroner stykket. Det er 40 øre lavere enn sluttnoteringen for DnB-aksjen i går.

Kursen holdt seg rundt 43 kroner de første minuttene, før den falt ytterligere ti øre til 42,90. Aksjen var på det tidspunktet børsens fjerde mest omsatte. Hovedindeksen var på samme tidspunkt omtrent uendret i forhold til torsdagens sluttnotering.

Det er knyttet stor spenning til hvordan DnB NOR vil utvikle seg på børsen i tida framover. Aksjekursen i både DnB og Gjensidige NOR har økt kraftig etter at det ble kjent at staten vil kjøpe aksjer i markedet for å øke eierandelen fra 28,1 til 34 prosent i den fusjonerte banken.

Tidligere denne uka tilbød staten seg å kjøpe aksjer i en prisauksjon. Fristen for å tilby aksjer i denne ordningen går ut klokka 16.00 i dag.

Klikk her for å følge kursutviklingen i DnB NOR via TV 2 Nettavisens børssystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.