Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp opplevelser til jul

Etter år med sokker, underbukser og hjemmestrikkede votter, er det kanskje på tide med noe annet? Fiskekort og språkkurs er blant dagens presangforslag.

Nå er det bare litt over en uke til julaften, og det begynner å haste med presangkjøpene. Kjenner du panikken komme snikende, kan det være greit med litt råd på veien.

I samarbeid med de profesjonelle juleshopperne i reddendeengel.no har TV 2 Nettavisen funnet julegave-tipsene for deg som med enten dårlig tid eller dårlig fantasi:

Far:
Franske gloser kan brukes til mangt, men med et ordentlig franskkurs kommer du mye lenger. Det Franske Kultursenter i Bogstadveien i Oslo (telefon 23 20 30 00) starter nye kurs fra 26. januar. For et kurs som går tre timer én gang i uken over 12 uker koster det 2990 kroner.

Hvis han allerede kan fransk kan for eksempel et vinkurs som varer i halvannen time i 12 uker til 2250 kroner være av interesse. Synes du det er dyrt, kan du jo spleise med noen andre i familien.

Mor:
For å gjøre noe helt spesielt til mor, er det bare å ta fantasien fatt. Mor kan for eksempel få en spesialkomponert fortelling, som sier noe om hvorfor hun er så unik og betyr så mye for deg. Klikk deg inn på www.reddendeengel.no , så kan de hjelpe deg med dette. Du godkjenner teksten, før den blir satt inn i en vakker bok.

Med en personlig og selvlaget gave, kan du regne med at hun sparer den for alltid og kanskje til og med feller noen tårer.

Bror:
Konsertbilletter til Outlandish på Rockefeller 5. februar i 2004 er et supert gavetips. Billettene koster 200 per stykk, og det er fri aldersgrense. Du kan klikke deg inn og bestille på Billettservice .

Ikke bare er dette en av de kuleste konsertene til neste år, men her får du også sjansen til å gi deg selv en liten julegave. For han kan jo ikke gå alene.

Søster:
Finn et fint bilde du har av henne og bestevenninnen eller deg og henne, og blås dette opp i storformat. Du kan for eksempel få laget en Andy Warhol-versjon av det, hvis du tar kontakt med reddendeengel.no .

Besteforeldre:
Besteforeldre er ofte blant de som har alt, og som bare ønsker seg "snille barnebarn". Men et gavekort på en spennende restaurant kan være midt i blinken. Maneo i Josefines gate 23 (telefon 23 20 13 20) i Oslo har en 8-retters meny som er skapt for å deles fra 395 kroner per person. Det er helt sikkert andre restauranter som kan tilby noe liknende også.

En restaurantgave er perfekt for travle besteforeldre, som steller mer med barn og barnebarn enn med seg selv.

Tanter og onkler:
Årboken “Med fiskestang i Oslomarka” kan du få tilsendt ved å ringe OFA Oslomarkas Fiskeadministrasjon på telefon 22 49 90 04. Denne koster 120 kroner pluss porto. For å gjøre gaven ekstra morsom, kan du legge ved penger til et fiskekort. Kortene fås kjøpt på posten fra 1. april. Seniorkortet koster 275 kroner, mens familiekortet koster 325.

Dette er en gave som er morsom å både gi og få, både for de som fisker og de som velger å holde seg på land og heller spise fangsten i ettertid.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen