*Nettavisen* Økonomi.

Kjøper ikke Gjedrems løfter

Aktørene i markedet ser ikke ut til å kjøpe Svein Gjedrems påstand om at nye rentekutt er mest sannsynlig. I dag styrker krona seg.

27.05.04 12:35

Krona har styrket seg med over 5 øre mot euroen i løpet av natten. Det var små utslag umiddelbart etter rentemøtet, men markedet har fordøyd informasjonen og sender altså nå krona i sterkere terreng.

Krona har samtidig vunnet terreng mot amerikanske dollar og svenske kroner.

Norges Bank har et troverdighetsproblem, mener flere analytikere.

I går ble det klart at Norges Bank verken vil foreta endringer i styringsrenten, eller i den lempende grunnholdningen. Dermed holdes døren åpen for flere rentekutt.

Men aktørene i markedet ser ikke ut til å kjøpe Svein Gjedrems påstand om at nye rentekutt er det mest sannsynlige utfallet i tiden fremover.

Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken poengterer at markedet nå priser inn renteoppgang fra dagens nivå på 1,75 prosent i september. Samtidig stiger krona i verdi.

"Det mest sannsynlige er at neste møte 1. juli nærmest blir en reprise av gårsdagen, det vil si uendret rente, men også fortsatt risikoovervekt på nedsida når det gjelder inflasjonen", skriver banken i morgenrapporten torsdag.

Samtidig skriver sjeføkonomene i Handelsbanken at de har tro på at Gjedrem kan komme til å kutte renta til høsten, hvis inflasjonen ikke tar seg opp som ventet.

Verken Nordea Markets eller DnB NOR Markets venter flere rentekutt etter gårsdagens seanse. Nordea skriver i torsdagens morgenrapport at de anser at Norges Bank nå reelt sett opererer med en nøytral grunnholdning.

Følg kroneutviklingen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.