Se videoen under for å se bilder fra innsiden av boligen:

- Slike objekter er sjeldne i dagens marked. Her traff vi godt i markedet og møtte både privatpersoner og profesjonelle aktører som deltok i budrunden, sier Maria Brændeland, eiendomsmeglerfullmektig i DNB Eiendom.

Denne uken solgte hun en bolig på Bjørnsletta på Ullern i Oslo for 31,5 millioner kroner. Prisantydningen var imidlertid langt lavere, og lå på 25 millioner kroner.

- Selger er veldig fornøyd med prisen, og sa det var en «utradisjonell høy pris», sier Brændeland.

Les også: Kan sette prisrekord: - Folk trenger ikke hytte med denne boligen

- Stor betalingsvilje

Gjennom koronapandemien har vi sett at prisene på boliger, spesielt i Oslo, har blitt presset veldig høyt opp. I februar ble en toromsleilighet på 26 kvadratmeter solgt for 3,5 millioner kroner - 700.000 over prisantydning.

Brændeland tror koronapandemien kan ha bidratt til at også boligen på Ullern ble presset opp i pris.

- Korona har gjort at utbyggerne har færre prosjekter, og er på jakt etter nye. Det kan være en faktor. Men denne typen bolig, som vi solgte på Ullern, er svært attraktiv for markedet uansett, og det er med på å presse opp prisene, sier hun.

- Men det var privatpersoner med på banen også, og det var en privatperson som kjøpte boligen, fortsetter hun, og påpeker at det var stor betalingsvilje - spesielt blant de to budgiverne som kriget til siste slutt.

Les også: 58 familier nektes innflytting på Storo: - Det er skammelig

Beliggenheten selger

Boligen fra 1930 har tre soverom og er på kun 123 kvadratmeter. Boligen i seg selv er sliten, og det vil være kostbart å modernisere den, påpeker megler. Det var derfor noe annet som tiltrakk interessentene.

- Det er eiendommen og selve beliggenhet det går mest på. Tomten er på hele 1,6 mål, og det er få eiendommer av denne karakter til salg i dette området, sier Brændeland.

Det går mot et generasjonsskifte i boligområdet den ligger i, påpeker hun, og sier at mange eldre har sittet på slike boliger i lang tid og vil kanskje finne noe enklere. Bjørnslettstubben 5 har vært i selgers familie i en årrekke.

- Stort spenn

Selv om boligen gikk for hele 26 prosent over takst, så mener eiendomsmegleren at boligen var riktig priset i utgangspunktet.

- Jeg hadde nylig hatt et tilsvarende salg på Røa, hvor objektet ble solgt for 23,9 millioner kroner, selv om tomten var litt mindre. Men det er umulig å treffe på krona på disse objektene, sier hun.

Les også: Sissel Kyrkjebø solgte luksusleilighet for kjempebeløp

Eiendomsmegleren sier at de i forkant av salget så for seg at spennet på salgssummen kunne bli fra 25-30 millioner kroner.

- Når du møter utviklere som ser potensial, og regner på egen fortjeneste, kan det bidra til å presse opp prisene, påpeker hun.