*Nettavisen* Økonomi.

Kjøper seg opp i Sverige: - Vi skal bli best i Norden

Søren Eriksen er tidligere kommersiell direktør i Vålerenga og også tidligere salgssjef i TV 2 og Nettavisen.

SKAL VOKSE: Eier og adm. dir i Smart Retur, Søren Eriksen (til høyre) vil bli best i Norden. Med seg på laget har han Skeidar-eier og tidligere fotballproff Martin Andresen. Foto: Inge Berge / Anette Karlsen / Montasje (NA24 / NTB scanpix / Nettavisen)

Smart Retur, med tidligere landslagsspiller Martin Andresen på eiersiden, kjøper opp svensk konkurrent. Nå er målet å bli Nordens største på returlogistikk.

18.11.19 14:59

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): - Det kommer til å skje mer i denne bransjen de neste fem årene, enn de siste hundre. Vi ønsker å være med, og da må vi ha god infrastruktur, sier konsernsjef Søren Eriksen i Smart Retur etter at selskapet nylig kjøpte opp sin svenske konkurrent PSRS.

LES OGSÅ: Krise for Martin Andresens møbelgigant: - Situasjonen er alvorlig

Oppkjøpet fører til at Smart Retur blir landsdekkende i Sverige, skriver nettstedet Moderne transport.

Klikk på bildet for å forstørre. Gründerne av Linus Näsström og Andreas Lagerbäck selger sin virksomhet til SmartRetur og konsernsjef Søren Eriksen.

ØYEBLIKKET: Gründerne Linus Näsström (til venstre) og Andreas Lagerbäck selger sin virksomhet til SmartRetur og konsernsjef Søren Eriksen. Foto: Pressebilde

Mange små

Eriksen, som også eier selskapet sammen med blant annet Skeidar-eier og tidligere fotballproff Martin Andresen, forteller til Nettavisen at selskapet har som mål å bli ledende på returlogistikk i Norden de neste årene. Returlogistikk er håndtering av returemballasje fra butikker, grossister og leverandører.

LES OGSÅ: Eks-klient kritisk til Per Danielsens håndtering av inkassosak

- Bransjen består av veldig mange små far-sønn-selskaper. Så det vil skje konsolideringer de neste årene. Og med oppkjøpet i Sverige er vi ett skritt nærmere å dekke Norden, sier Eriksen.

Smart Retur er allerede på plass i Danmark.

- Da gjenstår Finland?

- På et tidspunkt vil det skje, men jeg vil ikke si noe mer om det nå.

Først Norden, så verden

Selv om målet i første omgang er å etablere seg tungt i Norden, legger ikke Eriksen skjul på at potensialet er langt større.

- I Norden har vi alltid ligget langt fremme på teknologiske løsninger. Lykkes vi i Norden er det fullt mulig å selge plug and play-løsninger til langt større, globale aktører. Vi er i dialog med noen, men det er for tidlig å si noe om hva som skjer. Først skal vi laget det beste produktet for returhåndtering i Norden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.